tag:blogger.com,1999:blog-2690400343317844145.post387508700333423766..comments2023-10-05T07:03:55.207-03:00Comments on Mausteinen Manteli: Kamala okraMausteinen Mantelihttp://www.blogger.com/profile/15965975680603809793noreply@blogger.comBlogger22125tag:blogger.com,1999:blog-2690400343317844145.post-36158059307081682962018-10-02T23:24:49.202-03:002018-10-02T23:24:49.202-03:00Ylistän okras
Kuumalla pannulla reilusti oliiviölj...Ylistän okras<br />Kuumalla pannulla reilusti oliiviöljyssä sipulia,valkosipulia,curria,pippuria,suolaa,<br />ripaus chiliä<br />sitten okrat perään ja lopuksi purkki kookosmaitoa.<br />Tämä minun okracurry ja lisukkeena kukkakaaliriusiä.<br />Vegaaniruokaa parhaimmillaan.<br />Vatsaa toimiiAnonymoushttps://www.blogger.com/profile/10121983900286779387noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2690400343317844145.post-33229389137600545772015-02-02T14:23:16.800-02:002015-02-02T14:23:16.800-02:00Olipas rohkaisevaa lukea tämä okran ylistys ja kai...Olipas rohkaisevaa lukea tämä okran ylistys ja kaikki kommentit, kun googlettelin reseptiä thaikkukaupasta löytämälleni okralle :D. Saa nähdä miten käy!Elmerihttps://www.blogger.com/profile/14676210477295808737noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2690400343317844145.post-50582172983253960902014-01-18T18:13:52.472-02:002014-01-18T18:13:52.472-02:00Oi, mistä olette löytäneet okraa Suomesta? Asuin m...Oi, mistä olette löytäneet okraa Suomesta? Asuin monta vuotta Egyptissä, ja okra - paikallisesti bamia - kuului minun suosikkeihini. Yleensä sitä keitetään lihan kanssa tomaattikastikkeessa, mutta voi sen keittää kastikkeessa ilman lihaakin. Se on hieman limainen ja kuulema hyvä ruuansulatukselle. Mausteita pitää käyttää, mutta harvat vihannekset maistuvat kovin erikoisilta ilman mausteita. Pitäisiköhän käydä jossain ulkomaalaisten kaupassa kaivamassa pakastealtaita, jos vaikka löytäisi okraa? En ole syönyt moneen vuoteen, mutta kuuluu ehdottomiin suosikkeihini. Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2690400343317844145.post-83874986339337108702013-09-25T21:33:32.113-03:002013-09-25T21:33:32.113-03:00Olen syönyt Irakilaista lihapataa jossa oli okraa ...Olen syönyt Irakilaista lihapataa jossa oli okraa ja se oli kyllä ehkä parasta mitä olen syönyt! Lihat olivat padan joukossa luineen ja maku oli ihanan täyteläinen ja vahva. Voi kun sitä saisi vielä joku päivä.Suskinoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2690400343317844145.post-91239026574464136612013-03-30T22:24:06.719-03:002013-03-30T22:24:06.719-03:00Moni sitä näyttää kuitenkin tekevän silloin tällöi...Moni sitä näyttää kuitenkin tekevän silloin tällöin, erityisesti muualla maailmalla asuvat,.. meilläkin Brasiliassa sitä on aina kaupoissa tarjolla, luomuna ja ei-luomuna.. hyvin edullinenkin se on. Täytyy tosiaan varmaan koittaa vaikkapa seuraavaksi jotenkin kastikkeessa tai padassa haudutettuna jos se saisin katoamaan sen karmean liman. :)Mausteinen Mantelihttps://www.blogger.com/profile/15965975680603809793noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2690400343317844145.post-10705902414562005772013-03-29T11:35:41.857-03:002013-03-29T11:35:41.857-03:00Se on totta, että okra maistuu jos on tehty oikeal...Se on totta, että okra maistuu jos on tehty oikealla tavalla. Jos saatavuus olisi parempi, söisin sitä joka päivä. Sitä saan vain silloin tällöin ja pääsäännölisesti pakastettuna, käytän sitä säästäväisesti. Tässä on yksi hyvä esimerkki miten käytän okraa "mausteena", sillä okralla on voimakas, erikoinen oma maku:<br /><br />http://sokerivaltakunta.blogspot.fi/2013/02/bosnian-pata-bosanski-lonac.html<br /><br />Nyt kun huomaan, että okra on niin "mysteerinen" monille, lähipäivinä "tyhjennän" oman okravarastoni ja teen sen päääruokana omaalla "askel askeleelta" valokuvaustavallani ja jaan sen salaisuuden teidän kanssa.Sanja Alisichttps://www.blogger.com/profile/06036723722235000510noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2690400343317844145.post-23692606412118614052013-03-29T10:57:36.177-03:002013-03-29T10:57:36.177-03:00Hei, ihana blogi sinulla, tassa blogissa on tunnus...Hei, ihana blogi sinulla, tassa blogissa on tunnustus sinulle =)http://minhavidanobrazil.blogspot.com.br/2013/03/new-blog-love.htmlAnonymoushttps://www.blogger.com/profile/11640451150720532348noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2690400343317844145.post-72421180563419779212013-03-29T09:58:56.843-03:002013-03-29T09:58:56.843-03:00Okra on minulakin ollut kauhea kokemus, en osta en...Okra on minulakin ollut kauhea kokemus, en osta enkä enää edes yritä lisätä sitä mihinkään ruokaan.<br />Muita kauhukokemuksia ovat munakoiso ja rucola, näistä en vaan saa hyvää tekemälläkään tai eivät sovi makumaailmaani:)Mandalatarothttps://www.blogger.com/profile/05853478390626101183noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2690400343317844145.post-49090716773245479552013-03-27T09:39:32.104-03:002013-03-27T09:39:32.104-03:00Taallapain Brasiliaa on tapana laittaa okraan pais...Taallapain Brasiliaa on tapana laittaa okraan paistamisen loppuvaiheessa loraus etikkaa, joka vie sita limaisuutta pois. Ei kuulu munkaan herkkuihin mutta meilla mies ja tytar tykkaa siita joten joskus sita laitan heidan mielikseen. Viime vuonna meilla kasvoi okraa omalla takapihallakin mutta vein aina puolet anoppilaan kun en jaksanut sita koko ajan laittaa :)mamãehttps://www.blogger.com/profile/09873260318565851135noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2690400343317844145.post-90530500661827914612013-03-23T03:18:20.714-03:002013-03-23T03:18:20.714-03:00En ole koskaan vielä okraa kokannut enkä taida iha...En ole koskaan vielä okraa kokannut enkä taida ihan heti uskaltaa yrittääkään...Minna Vuo-Chohttps://www.blogger.com/profile/13657669360769825126noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2690400343317844145.post-78662019213321956362013-03-22T22:38:46.075-03:002013-03-22T22:38:46.075-03:00En itsekään okraa suuremmin rakasta, vaikka aina s...En itsekään okraa suuremmin rakasta, vaikka aina silloin tällöin sitä täytyykin tehdä, kun anoppi sitä säännöllisin väliajoin meille roudaa. ;-)<br /><br />Omien kokemuksieni mukaan okran limaisuuden suhteen on kaksi vaihtoehtoa: joka pyrkiä siitä eroon tai käyttää sitä hyväkseen. Jos haluaa päästä siitä eroon, okra kannattaa kuivata huolellisesti pesun jälkeen ja todellakin paistaa kuivalla pannulla ilman vettä tarpeeksi kypsäksi, jotta siitä tulisi kuivaa. Tai sitten limaisuutta voi käyttää hyväkseen ja lisätä ihan reilusti vettä (tehdä esim keittoja, patoja, kastikkeita), jolloin limaisuus saostaa silloin, jos vesimäärä on pieni, ja katoaa kokonaan muun nesteen joukkoon, jos vesimäärä on tarpeeksi iso. Tein juuri muutama päivä sitten cajun-maustettua okra-papukeittoa, ja siinä okra toimi oikein hyvin - ei ollut ollenkaan limainen. :-) Muutenkin okra sopii mielestäni hyvin erilaisiin keittoihin ja patoihin. Jos taas okraa haluaa syödä kuivana, sitä voisi kokeilla esimerkiksi täytettynä jollakin pähkinäisellä tahnalla tai juustoisella seoksella, jolloin okra paistetaan täytteineen kokonaisena pannulla.Satuhttps://www.blogger.com/profile/05258663830513658700noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2690400343317844145.post-22632406958857427482013-03-22T09:10:11.724-03:002013-03-22T09:10:11.724-03:00Kiitos kommenteista ja kokemuksista! Mua hämää tuo...Kiitos kommenteista ja kokemuksista! Mua hämää tuossa raaka-aineessa juuri nuo erilaiset teko-ohjeet, eli ei sais hauduttaa veden kanssa vaan paahtaa kuivaksi kuvalla pannulla ja silti jotkut tekee hyviäkin (?) kastikkeita ja patoja siitä.. eli liukeneeko se limaisuuskin jossakin vaiheessa pois. Mulla sitä limaa oli silti noiden sisällä vaikka koitin paahtaa pitkään rauhallisesti sitä. Eli purressa hieman limaiset siemenet tuntui. <br /><br />Kiitos reseptilinkeistä monille - jatkan aiheen tutkimista :)Mausteinen Mantelihttps://www.blogger.com/profile/15965975680603809793noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2690400343317844145.post-32579390827367199282013-03-22T08:59:07.377-03:002013-03-22T08:59:07.377-03:00Okra on kiinnostanut minuakin ruoka-aineena, mutta...Okra on kiinnostanut minuakin ruoka-aineena, mutta en ole koskaan tehnyt siitä mitään. Amerikkalaisissa ruokablogeissa sitä käytetään aika paljon, kannattaa googletella englanninkielisiä reseptejä :)annemihttp://www.52weeksofdeliciousness.comnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2690400343317844145.post-69855020255981157592013-03-22T07:36:39.436-03:002013-03-22T07:36:39.436-03:00Okra ei ole minunkaan suosikkini, vaikka Sita josk...Okra ei ole minunkaan suosikkini, vaikka Sita joskus valmistankin. Valmistuksessa taytyy muistaa, etta okra paistetaan pannulla hyvin kuivaksi, jotta limaisuus poistuu, eika missaan tapauksessa lisata vetta haudutuksen aikana.<br /><br /><br />Tassa hieman erilainen resepti:<br />http://annagaram.vuodatus.net/lue/2009/03/peanut-ladies-fingerAnnahttp://annagaram.blogspot.comnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2690400343317844145.post-6782441021347960822013-03-22T05:43:12.203-03:002013-03-22T05:43:12.203-03:00itsekin olen syönyt sitä muistaakseni vain kerran....itsekin olen syönyt sitä muistaakseni vain kerran. Ja edellisten kanssasurijoiden kanssa padassa. Ei kyllä tuon postauksesi perusteella kauheasti houkuttele kokeilemaankaan :-) Mutta hei- ainakin se näyttää kuvissasi kauniilta :-)!Andalusianahttps://www.blogger.com/profile/10602402818440486842noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2690400343317844145.post-47987687103455541312013-03-22T03:56:23.073-03:002013-03-22T03:56:23.073-03:00Ei ole tullut kokeiltua, mutta kuullut, että vaati...Ei ole tullut kokeiltua, mutta kuullut, että vaatii paljon mausteita ja monet käyttävät juuri padoissa, joissa imee makua itseensä.Anonymoushttps://www.blogger.com/profile/08135873459156915322noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2690400343317844145.post-44906252972939913032013-03-21T16:55:29.836-03:002013-03-21T16:55:29.836-03:00Oon kerran syöny okraa ja se oli todella hyvää. Lu...Oon kerran syöny okraa ja se oli todella hyvää. Luokkakaveri joka on persialainen teki lammaspataa jossa okra haudutettiin uunissa lampaan kanssa. Pataan tuli lammasta (ulkofilee),tomaatipyrettä,valkoviiniä,sipulia,valkosipulia,paprikaa,sahramia,okraa,laakerinlehteä ja yrttejä. Pataa haudutettiin 2h ja syötiin sahramiriisin kanssa. Yks parhaimpia ruokia,siks resepti on jäänyt mieleen. Okrasta tykkäsin paljonkinAnonymoushttps://www.blogger.com/profile/00967854860303193741noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2690400343317844145.post-58378808098990629662013-03-21T16:23:21.317-03:002013-03-21T16:23:21.317-03:00Voi harmi, ettei onnistunut/maistunut! Itse pidän ...Voi harmi, ettei onnistunut/maistunut! Itse pidän siitä kovastikin, mutta mieluiten niin, että okra keitetään tai oikeastaan vain ryöpätään nopeasti, noin 1,5 minuutin ajan ja viilennetään sen jälkeen kylmässä vedessä. Meillä okra maistuu melkein minkä tahansa kanssa, lisukkeena, pastan päällä, lorauksella soijakastiketta. Myös grillattuna se on hyvää, ihan sellaisenaankin.<br />Olen kirjoittanut meidän (japanilaisesta) tavastamme valmistaa okra <a href="http://hiramenome.com/2011/09/okra/" rel="nofollow">täällä</a>. Onnea mahdolliseen uusintakokeiluun!Hiramehttp://hiramenome.comnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2690400343317844145.post-71779347055269893872013-03-21T16:15:06.724-03:002013-03-21T16:15:06.724-03:00Siinä Gordon Ramseyn UK:n paras ravintola -ohjelma...Siinä Gordon Ramseyn UK:n paras ravintola -ohjelmassa intialainen kasvisravintola valmisti okraa ja kaikki kehuivat sitä. Eli kyllä siitä ilmeisesti saa hyvää, mutta se vaatinee paljon kokemusta ja taitoa? Minä en ole koskaan maistanut okraa, mutta tuossa ohjelmassa se näytti herkulliselta.skhttps://www.blogger.com/profile/12036420322058561808noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2690400343317844145.post-44935656352386941772013-03-21T15:45:39.155-03:002013-03-21T15:45:39.155-03:00Minäkin kerran ostin ja sen perusteella en osta en...Minäkin kerran ostin ja sen perusteella en osta enään;D Mutta täällä monet ostavat,joten niissä on kyllä joku niksi kun sitä niin monet kehuvat;D Tässä olisi yksi kehuttu ohje.Okraa kutsutaan myös bamiaksi.<br /><br />http://www.sooogood.org/iraqi_food_recipes/bamia.htmlJaelhttps://www.blogger.com/profile/12807233749131057341noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2690400343317844145.post-12598808907075897742013-03-21T15:11:06.492-03:002013-03-21T15:11:06.492-03:00Tassa muuten viela linkki ja muutamia resepteja jo...Tassa muuten viela linkki ja muutamia resepteja jos uskaltaudut kokeilemaan toisenkin kerran :-)<br /><br />http://www.taste.com.au/how+to/articles/1523/okraMariahttps://www.blogger.com/profile/05325156209224325048noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2690400343317844145.post-73756093589086637232013-03-21T15:05:36.942-03:002013-03-21T15:05:36.942-03:00Hahah hauskan varoittava otsikko :-D Jotkut on san...Hahah hauskan varoittava otsikko :-D Jotkut on sanoneet, etta jos okran laittaa tietylla tavalla, tietyin lisamaustein niin se voi olla hyvaakin. Itse en ole tassa onnistunut ja olen kylla sinun kanssa samaa mielta, etta kauppaan jaa :-) No mutta kokeiltu on ja sehan on paaasia :-) Mukavaa alkavaa viikonloppua sinne! xxMariahttps://www.blogger.com/profile/05325156209224325048noreply@blogger.com