torstai 13. tammikuuta 2011

Hunajainen bataatti-perunalisäke


Hunajaista bataatti-perunalisäkettä
kalkkunafileelle


Hunajainen bataatti-perunalisäke (1:lle)

kourallinen bataattilohkoja
1 peruna lohkoina
mietoa oliiviöljyä (
Filos)
juoksevaa hunajaa
loraus kermaa
(kuivattua) timjamia
suolaa
mustapippuria 


Pyörittele juurekset öljyssä
ja timjamissa


Käytin yhden hengen uunivuokaa :) Lohko juurekset. Pyörittele lohkot oliiviöljyssä, mausta myllystä suolalla ja pippurilla ja reilusti kuivatulla timjamilla. Lorauta päälle juoksevaa hunajaa ja loraus kermaa. Paista uunissa n. 40 minuuttia 200 asteessa/ kypsäksi.


Söin lisäkkeen Provence-marinoidun kalkkunanfileen kanssa.


Lisää kermaa, hunajaa, suolaa, pippuria

5 kommenttia:

  1. Tosi kiva lisuke, kuivattu timjami on mulle kans sellainen yrtti jota tulee kaytettya tosi paljon!

    VastaaPoista
  2. Ja mikä ihana kippo sulla taas on!

    VastaaPoista
  3. Maria: tosiaan, mullakin on kokoajan timjami käytössä, tuoreena ja kuivattuna :) sopii hyvin vaikka ja mihin.

    Nanna ja satunnainen vierailija (porokeiton kommenteissa): tuo kippo on äidin mulle ostama,.. eli en tiedä mistä ostettu mutta kiva se on, saa uuniin ja kaikki :)

    VastaaPoista
  4. Ilmoittaudun uudeksi lukijaksi, mielistyin kuviin ja siihen, että löysin suolataikinakuoren kalalle. Olen sitä metsästänyt kuukausia nähtyäni sellaisen Valentine Warnerin tv-sarjassa viime kesänä, mutten muistanut taikina mittasuhteita. Tänään tähän blogiin aaltouduin jostain toisesta ruokablogista:)

    VastaaPoista
  5. Uusano: Tervetuloa!! Mullahan kävi kans niin että ihastuin suolataikina-kalaan tv-ohjelman kautta.. siitä kerroin muistaakseni myös kirjoituksessa. Ja se kala on kyllä oikein erityisen hyvää siellä haudutettuna. Jatkaa vähän taikinaa isommaksi jos on oikein iso kala :)

    VastaaPoista

Kiitos viestistäsi!