keskiviikko 5. tammikuuta 2011

Savuporo-juustokeitto

Keitot koristeltuna

Tarjosin illallisilla melkein hetken mielijohteesta savuporo-juustokeittoa alkupalaksi, koska kasvispääruoka mieheni mielestä suurinpiirtein huusi lihaa alkuun.  Kauheassa kiireessä lapsenhoidon ohessa sitten googlella löytyi tällainen ohje Outoa Ruokaa -blogista. Poikkesin kuitenkin tapani mukaan hieman alkuperäisestä. Keitosta siitä tuli oikeastaan aikas erinomaista, kermaisen maistuvaa!

Savuporo-juustokeitto (5:lle)

250 g Koskenlaskijaa
8 dl vettä
2 dl kermaa
1 dl vehnäjauhoja
myllystä maun mukaan suolaa (alkuperäisessä 2 tl)
mustapippuria maun mukaan myllystä (alkuperäisessä 1 tl)
0,5+ dl tuoretta persiljaa silppuna
100 g savuporoleikkelettä pilkottuna
+poroa ja persiljaa koristeluun pinnalle

Leikkaa Koskenlaskija nokareiksi. Laita juustonokareet ja vesi kattilaan, keitä kunnes juusto sulaa kokonaan. Vispaa kerma ja vehnäjauhot paakuttomaksi suurukseksi, kaada sitten kattilaan koko ajan vispilällä sekoittaen. Anna kiehahtaa, jotta keitto suurustuu. Sekoita joukkoon veitsellä silputut poropalaset kuumentumaan. Lisää suola, pippuri ja hienoksi silputtu persilja ja tarkista maku. Annostele lautasille ja ripottele päälle koristeeksi vielä persiljasilppua ja poromurusia.


Kermainen alkupalakeitto

12 kommenttia:

  1. Mekin herkuteltiin hyvin samantapaisella keitolla joulun aikaan! Tosi ihana yhdistelma :-)

    VastaaPoista
  2. Kiva että maistui. :o) Jos käyttää savuporojuustoa, siinä tulee sitä poroa jo keiton sekaan - päälle riittää sitten vähempikin.

    VastaaPoista
  3. Maria: No on tosiaan hyvä. En vaan muista tehneeni ennen itse. Valmiskeittoja ja ravintolassa tätä usein syön..

    outo: syy miksi en käyttänyt maustettua juustoa tuli ihan siitä etten ollut sitä tajunnut ostaa etukäteen, ja siksi mua vähän jännittikin saanko keiton maistumaan porolta. Mutta kun huomasin että sulla oli puolet vähemmän poroa niin rentouduin ja hyvähän siitä tuli :D

    VastaaPoista
  4. Hyvännäköistä ja kivat kulhot!

    VastaaPoista
  5. Mitäpä sitä jännittään - vai onko muka ruoka joskus jäänyt syömättä? :o) Älyttömän hienoja kuvia muuten sulla.

    VastaaPoista
  6. outo: on jäänyt joskus :D ja jälkiruokakin oli katastrofi :D

    VastaaPoista
  7. Satunnainen vierailija14. tammikuuta 2011 klo 3.55

    Tätäpä pitää kokeilla, löytyy tarpeet kaapista. Kauniita kuvia tosiaan sinulla. Aivan ihana tuo Hunajaisen bataatti-peruanalisäkkeen astia, mistä noita saa?

    VastaaPoista
  8. Satunnainen vierailija: keitosta saa tosiaan mukavan keittopohjan muullekin kuin porolle, oikein hyvä oli. Bataattikippo on äidiltä lahjana tullut eli ostopaikkaa en tiedä mutta muistan itse nähneeni vastaavia stockalla.. siellä jossakin missä on yksittäiset creme brulee kipot ja muut ;)

    VastaaPoista
  9. Satunnainen vierailija17. tammikuuta 2011 klo 3.58

    Kitos tiedosta. Nyt vasta "hokasin", että tämä onkin risulinnan uusi blogi. Kun kauniit kuvat näytti niin tutuilta, että jossain olen ihaillut aiemminkim.

    VastaaPoista
  10. Satunnainen vierailija1. helmikuuta 2011 klo 7.51

    Kiitos ohjeesta, keitto oli hyvää ja helppo valmistaa. Tein samaten tavallisesta sulatejuustosta ja pororouheesta, hyvin tuli makua. Pakko oli ripauttaa hiven tinjamia joukkoon.

    VastaaPoista
  11. Tosi kiva jos maistui! Itselläkin tulee varmasti tehtyä tästä uusinta!

    VastaaPoista
  12. Kiito ohjeesta, hyvää tuli! Tosin käytin kermana Kippari Savujuustoa, kun sattui olemaan kaapissa. ihanat kuvat keitosta!

    VastaaPoista

Kiitos viestistäsi!