Valmis lasagne |
Tein lasagnen toista kertaa nyt tuorepastasta eli tuorelasagnelevyillä. Tämä on tietenkin aavistuksen nopeampi tapa tehdä lasagne, mutta mieheni mielestä myös paljon paremman makuinen sellainen. Lisäsin nyt levyjen oheen myös kesäkurpitsaa, ja tässä siis muistiinpanoja muutamista asioista lasagnenteossa, mutta ei jauhelihakastikkeesta jota en paljon tehdessä mittaillut..
Lasagne kesäkurpitsalla
Jauhelihakastike (jokaisella tässä omat niksinsä, en mittaillut aineita):
400 g jauhelihaa, 2 valkosipulinkynttä, runsaasti mausteita ja n. 300 g luomutomaattikastiketta, n. 3 dl kevyt maitoa, jokunen rkl maizenaa
Pastalevyt:
4 kpl tuorelasagnelevyjä (vajaa 1 paketti)
Juustokastike työnalla |
Juustokastike:
40 g voita
reilu 3 rkl jauhoa
5-7 dl maitoa (lisäsin alun 5 dl:n aikalailla lisää loppuvaiheessa)
suolaa
pippuria
40 g voita
reilu 3 rkl jauhoa
5-7 dl maitoa (lisäsin alun 5 dl:n aikalailla lisää loppuvaiheessa)
suolaa
pippuria
kourallinen juustoa raasteena
Lämmitä voi kattilassa, ja lisää juoksevan voin joukkoon jauhot ja sekoita. Vispaa maitoa vähitellen voi-jauhoseoksen joukkoon. Lisää mausteet ja juusto ja sekoittele n. 5 minuuttia kunnes kastike on valmis. Nesteen määrää en muista tarkkaan, lisäilin loppuvaiheessa useaan otteeseen kun kastike oli seissyt pöydällä odottamassa lasagnen kokoamista.
Kesäkurpitsan valmistelu:
Leikkaa kuoritusta kesäkurpitsasta levyjä lasagnea varten juustohöylällä. Jätä ne hetkeksi leikkuulaudalle itketettäväksi eli rouhi siivujen päälle suolaa, ja pyyhi pois paperilla, kun neste on noussut pintaan (menee 15 minuuttia).
Kesakurpitsa sopii lasagneen kylla tosi hyvin! Olen tehnyt myos kasvislasagnea josta toinen puoliskoni piti erityisesti. Eika edes valittanut lihan puuttumisesta ;-)
VastaaPoistaMaria: voisin koittaa kyllä itsekin tuota kasvisversiota mutta saisin syödä laatikon itse, sen melkeen tiedän jo etukäteen :) itse söisin kyllä mielelläni kasvisruokia enemmänkin. Mulla onkin tapana tehdä enemmän kasviksia ja katkarapujuttuja kun mies on matkoilla :)
VastaaPoista