(1:lle)
3 kananmunaa
nokare voita
suolaa, pippuria
pieni loraus kermaa
Pecorino pepato -juustoa raasteena
muutama siivu chorizoa
muutama siivu chorizoa
Ranskalaisen munakokkelin tyyliin haluan erottaa valkuaiset ensin keltuaisista. Lämmitä paistinpannussa voinokare suht miedolla lämmöllä. Lisää valkuaiset - sekoittele kokoajan.
Lisää sitten mukaan keltuaiset, makkarat ja juusto |
Pecorino pepato -juustoa raasteena |
Sitten kun valkuaisista on muodostunut pikkaisen saostunut "kastike", lisää vielä vähän voita ja keltuaiset, kermaa, makkarapalat ja juusto. Sekoita kokoajan. Ranskalaiset puhuvat kuulemma kuolaavasta munakokkelista, eli munakokkelia ei paisteta kuivaksi asti vaan syödään hieman koostumukselta kosteampana.
Mausta vielä munakokkeli suolalla ja tarvittaessa pippurilla (käyttämäni homejuusto oli pippurista).
Mausta vielä munakokkeli suolalla ja tarvittaessa pippurilla (käyttämäni homejuusto oli pippurista).
Tämä on kyllä mun herkkua. Saisinko pari lusikallista? kiitos.
VastaaPoistaChorizo on ihanan monipuolinen raaka-aine, sopii niin lampimiin salaatteihin kuin tamantyyppisiin herkullisiin ruokiinkin :-)
VastaaPoistaMukavaa viikonalkua! x