Raparperirahka saa ihanan pinkin sävyn ja pinnalle kookosta koristeeksi |
Raparperirahka
350 g raparperia soseena (Pirkka-merkin soseputkilo)
1/2 prk Ehrmann-rahkaa
1 prk kermaa
n. 2 tl sokeria
ripaus vaniljasokeria
pinnalle kookoshiutaleita
Pirkka-raparperisosetta koska omaakaan ei nyt ollut tarjolla |
Vaahdota kuohukerma ja mausta se hienolla sokerilla ja ripauksella vaniljasokeria. Sokeri saa maistua jo kermassa. Sekoita sitten pehmeä Ehrmann-rahka ja raparperisose kerman joukkoon vatkaimella. Tarkista maku eli mahdollisen sokerin lisätarve. Pursotin valmiin rahkan tarjoilukuppeihin muovipussin kulmalla, koska pursotinpussini on lainassa tällä hetkellä - toimii oikein hyvin näinkin. Koristele pinta vaikkapa kookoshiutaleilla tarjotessa.
En tiennytkään,että Pirkalla on tuollaista raparperisosetta...Ihana ohje,täällä on vielä tuoretta raparperia tähän aikaan vuodesta-
VastaaPoistaMinultakin on mennyt ohi tuo Pirkan sose. Jos en malta odottaa raparpereita puutarhasta, niin hyvä tietää, että Pirkka tarjoaa :) Varmaan herkkua tuo raparperirahka!
VastaaPoistaJoo kyllä vaan Pirkalla on itseasiassa aika lailla noita putkiloita :) Olen joskus tehnyt sosekeittoa punajuuriputkilosta tai muusta kasvissoseesta ;) ihan pikaruokaa tietenkin!
VastaaPoistaPiti sanomani vielä että ainakin meidän Cittarissa nuo putkilot ei ole pakasteita vaan löytyvät luomukasvisten hyllystä pikkasen kauempana muista, siellä takana.
VastaaPoistasaisipa taaltakin rahkaa! onneksi saa sentaan raparperia :-)
VastaaPoistaKaikki rahkaherkut ovat aivan vastustamattomia, kunhan sokeria vaan on vain ihan hitusen verran. Raparperiohjeita on viime aikoina tullut vastaan useampiakin houkuttelevia - saa nähdä suuntaanko kaupan tiskille vai odotanko noiden hankien sulamista :-)
VastaaPoista