Tein
Chocomum-blogin ohjeella aivan ihanan
porkkanakakun. Halusin ehdottomasti testata kakun etukäteen, koska loppuviikosta kakkua pitäisi kehdata tarjota työkavereille mammalomalle jäämisen päivänäni. Leivon makeita suhteellisen harvoin, ja usein niissä epäonnistunkin, joten paineet helpon ja hyvän reseptin löytymiseksi oli kovat :) Miehen kanssa tätä maistellessa tykättiin kyllä molemmat tästä paljon ja kakku tehdään siis uusiksi loppuviikosta sitten tosimielessä. Kakussa on pari omaa lisäystäni alkuperäiseen verrattuna, ja ne olen erikseen merkinnytkin reseptiin.
Porkkanakakku
4 kananmunaa
250 g sokeria
2 dl öljyä
300 g vehnäjauhoja
3/4 tl suolaa
2 tl leivinjauhetta
1 tl soodaa
2 tl kanelijauhetta
400 g porkkanaraastetta
55 g saksanpähkinöitä hienonnettuna
1/4 tl inkivääriä jauheena (oma lisäys)
Kuorrute
180 g pehmennyttä voita
250 g tomusokeria
200 g Philadelphia-tuorejuustoa
10-20 tippaa vanilja-aromia
1-2 rkl/ loraus sitruunan mehua (oma lisäys)
pikkasen sitruunankuorta raastettuna
(oma lisäys)
Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi ja sekoita joukkoon öljy.
Yhdistä keskenään jauhot, suola, leivinjauhe, sooda ja kaneli ja inkivääri, ja kaada munaseokseen ja sekoita huolellisesti. Lisää porkkanaraaste ja hienonnetut pähkinät. Pyöräytä taikina ripeästi tasaiseksi seokseksi. Voitele ja jauhota n. 26 cm:n kakkuvuoka. Kaavi taikina kakkuvuokaan ja paista 180-asteessa 45 min, tai niin kauan että koeteltaessa tikulla kakun keskiosaa, yhtään taikinaa ei tartu tikkuun. Tarkoitus on, että kakku kohoaa uunissa hyvin korkeaksi.
Sillä välin kun kakku on uunissa, valmista kuorrute. Vatkaa keskenään voi ja tomusokeri. Lisää joukkoon tuorejuusto, vanilja-aromi, sitruunanmehu ja -kuori.
Kun kakku on jäähtynyt, levitä kuorrute lastalla sen päälle ja sivuille. Ripottele pinnalle saksanpähkinää koristeeksi.
*LISÄYS:
Tällainen siitä oikeasta kakusta sitten tuli: