tiistai 31. heinäkuuta 2012

Punajuuri-sinihomejuustopiirakka

Punajuuren ja homejuuston yhdistelmä tosiaan toimii aina - muulloinkin kuin jouluna!

Kotiliedestä löytyi mukavankuuloinen punajuuriresepti. En halunnut tähän nyt omenaa, mutta muutoin aika lähelle:

Ihanainen punajuuri-sinihomejuustopiirakka

valmis lehtitaikinapohja (400 g) sulatettuna etukäteen
öljyä vuoan voiteluun 

3 punajuurta
voita paistamiseen
200 g sinihomejuustoa
muutamia saksanpähkinöitä, silputtuna
2 dl kermaa (joku ihana paksumpi kermavalmiste)
2 kananmunaa
tuoretta oreganoa
suolaa ja mustapippuria myllystä






Levitä pohjalle 1/2 kermaseoksesta ja pähkinöitä pienempinä palasina

...  ja sitten kaikki punajuuret

Mausta pippurilla, suolalla, tuoreella oreganolla ja pähkinöillä

Kuori punajuuret, leikkaa ohuiksi, korkeintaan noin puolen sentin paksuisiksi viipaleiksi ja paista hitaasti laakealla pannulla molemmin puolin lähes kypsiksi nokareessa voita. Mausta suolalla ja pippurilla myllystä. 

Murenna sinihomejuusto kermaan ja sekoita joukkoon kananmunat. 

Öljyä piirakkavuoka. Levitä vuokaan sulanut lehtitaikinalevy, painele se joka puolelle vuokaa, ylös reunojen yli asti. Pistele pohjaa monesta kohtaa haarukalla. Levitä pohjalle puolet kerma-kananmunaseoksesta, sekä pähkinäsilpusta. Levitä sitten päälle kaikki paistetut punajuuriviipaleet ja loput pähkinärouheesta, suolaa, pippuria ja hienonnettua oreganoa. Kaada loppu sinihomeen maustama kerma päälle. Paista uunissa 220 asteessa 30 minuuttia. Anna vetäytyä 30 minuuttia ennen tarjoilua, jotta mm. piirakkaa pystyy leikkaamaan. 

Valmis piirakka vetäytymässä. Koristele tuoreella oreganolla.

Punajuuri-homejuustopiirakka

perjantai 27. heinäkuuta 2012

Tonnikalalasagne



Perjantailounas ystävän kanssa - kalalasagne

Siskoni bravuuri keittiössä on tonnikalalasagne, joten en ole siihen ruokalajiin uskaltanut kajota. Nyt kuitenkin, kun välimatkaa riittää, päätin itsekin ensimmäistä kertaa koittaa. Emme ehtineet keskustella, joten en tiedä mikä hänen salaisuutensa on. Kokeilin Pirkan reseptiä (aika lähelle muttei ihan) ja hyvää tuli ainakin kapriksilla ja oreganolla tällaisin ohjein:

Tarjoile salaatin ja leivän kanssa

Tonnikalalasagne (n. 6:lle)

Noin 8-10 kpl lasagnelevyjä
2 tlk (à 200 g) tonnikalaa öljyssä
2 valkosipulinkynttä
1/2 rkl oliiviöljyä
1 tlk (520 g) laadukasta paseerattua tomaattia
2 rkl kapriksia
1 tl kuivattua oreganoa
1-2 tl tuoretta oreganoa (jätä pinnan koristeluunkin muutama oksa)
n. 1/2 tl suolaa
mustapippuria myllystä

Juustokastike
2 rkl (30 g) voita
3 rkl vehnäjauhoja
8 dl maitoa
+2 dl juustoraastetta
1/2 tl suolaa
musta- tai valkopippuria myllystä

Pinnalle
1 dl juustoraastetta
Tuoretta oreganoa (vasta uunista tulleen päälle)


Ripottele pinnalle tuoretta oreganoa. Pinta kannattaa muuten käristää
ruskeaksi -  kaasu-uunihan ei sitä tee, kun liekki tulee vain alhaalta ja
pinta ruskistuu harvoin jos koskaan, varsinkaan näin pienillä paistoajoilla

Valuta tonnikalat. Hienonna valkosipulinkynnet. Kuullota valkosipulia ihan hetki oliiviöljyssä. Lisää joukkoon tonnikalat, tomaattimurska, kaprikset ja mausteet. Hauduta kannen alla 5 - 10 minuuttia.

Sulata rasva kattilassa, lisää jauhot ja sekoita. Kaada maito kahdessa erässä kattilaan sekoittaen. Keitä 2 - 3 minuuttia, kunnes kastike sakenee. Lisää juustoraaste. Mausta suolalla ja pippurilla. Tarkasta maku.

Kaada lasagnevuoan pohjalle 1/2 tonnikalakastikkeesta ja 1/3 juustokastikkeesta. Levitä päälle puolet lasagnelevyistä. Tee seuraava kerros samoin. Viimeisen lasagnelevykerroksen päälle tulee vain juustokastiketta ja pinnalle juustoraastetta.

Paista 200 asteessa noin 25 minuuttia. Anna lasagnen vetäytyä peitettynä 10 minuuttia ennen tarjoamista. Tarjoa rapeakuorisen leivän ja salaatin kanssa.

Kaasu-uunin ongelma, on se, että liekki tosiaan palaa vain alhaalta, ei voi valita ylä- keski jne.-lämpöjä. En saa pintaa käristettyä ruskeaksi, mutta hyvää se on silti :)

maanantai 23. heinäkuuta 2012

Kasviscouscoussalaatti

Couscoussalaatti

Olen kuolannut Scandie Foodien Marian ihanaa couscoussalaattia jo siitä asti, kun sen näin. Mulla on ollut vakaa aikomus koettaa sitä melkein joka päivä, mutta syystä tai toisesta projekti on viivästynyt. Tänään kun kasasin aineksia pöydälle lounasaikaan (muistelin, että mulla saattais olla aika montaa jo valmiiksi kaapissa) huomasin pettymyksekseni, että munakoisot olivat menneet odotellessaan pilalla! :( Ja oliivipurkkikin oli avattu jo aika päivää sitten, etten niitäkään uskaltanut enää käyttää. Puolustukseksi täytyy sanoa, että tällainen hävikki ei kyllä meillä ole todellakaan tyypillistä, vaan päinvastoin.

Tein kuitenkin täysin Marian innoittamana kasviscouscoussalaatin jääkaappini kasvisvarannoista mukaellen alkuperäistä siitä missä pystyin. Tuli aivan herkullinen lounassalaatti! (Harmi kun en mittaillut kovin tarkkaan, kertokoon kuva esim. couscousin määrän;)


Äidiltä kotoa muuttaessa saatu uunivuoka on oikea aarre ;)


Kasviscouscoussalaatti

n. 2-3 dl couscous, valmista ohjeen mukaan 
iso kourallinen punakaalia
pienempi kourallinen saksanpähkinöitä
noin 10-15 kpl tuoreita herneenpalkoja
1/2 kurkku
1/2 porkkana
reilusti oliiviöljyä (laitoin aika voimakasta)
suolaa myllystä
mustapippuri myllystä
3-4 rkl modenalaista balsamicoa
tuoretta thai-basilikaa ja persiljaa

Kiehauta pieneksi silputtu punakaali ja paloitellut herneenpalot vedessä. Anna kypsyä reilu 5 minuttia. Mausta valmiina ja valutettuna kevyesti suolalla. Keitä couscous valmiiksi ohjeen mukaan ja valuta. Tee kuoritusta porkkanasta porkkanankuorijalla ohuita viipaleita ja pilko ne vielä pieneksi veitsellä. Pilko kurkku pieniksi palasiksi. Sekoita keitetyt ja pehmenneet kaalit ja herneenpalot, couscous, porkkana, kurkkusilppu ja paloitellut pähkinät. Mausta myllystä suolalla ja mustapippurilla, reilusti voimakkaalla oliiviöljyllä ja modenalaisella balsamicolla. Viimeistele salaatti tuoreella persiljalla ja basilikalla. Tarkasta maku erityisesti suolan varalta. Enjoy!

Couscoussalaattiin uppoaa kivasti vaikkapa kasvislokeron jämät

perjantai 20. heinäkuuta 2012

Vaihtelu virkistää - mansikka-suklaapizza

Mieheni tuossa tuumasi, että tämä jos joku on oleellista pistää blogiin. Tässä tulee siis makean pizzan esittely. Makeita pizzoja saa Brasiliasta joka puolelta - ne on oikein kansallisherkku. Kuvassa oleva on take away Pizza Camelo -nimisestä paikasta.

Kuuluuko Banoffee suosikkijälkkäreihisi? Etkö saa senkään makeudesta tarpeekseen? No kokeiles makeaa pizzaa: 

Mansikka-suklaapizza (Pizza Doce)

tavallisen pizzan reseptillä tehty pizzapohja
kinuskikastiketta
tuoreita mansikanpuolikkaita
puolimakeaa suklaakastiketta
nomparelleja koristeeksi


Paista normaalilla reseptilläsi pizzapohja valmiiksi. (käyttäisin ehkä öljyä voin sijasta pohjan tekoon peruspizzaohjeeni sijasta ;) Toki voit laittaa pohjaan ripauksen sokeriakin jos siltä tuntuu, itse en kyllä maista, että pohjassa sokeria olisi. Voit koettaa myös kiertää pienen reunuksen pizzaan, mutta se ei ole välttämätöntä.

Levitä täytteen aineet valmiin uunista tulleen pizzapohjan päälle. Nauti. 

Nomparellit viimeistelee tämän unelman.. 

torstai 19. heinäkuuta 2012

Keitoilla lämmitellään Brasiliankin talvessa - tomaattinen nakkikeitto

Ensimmäinen nakkiruokakokeilu sitten Suomesta lähdön. Uskaltauduin kokeilemaan, kun löysin muitakin kuin kirkuvan oransseja nakkeja kaupasta.


Aamupäivä lapsen kanssa puistossa hääräten kasvattaa nälkää kivasti, ja siinä leikkien ohessa koetin kuumeisesti miettiä, mitä jääkaapissa nyt olikaan, mistä saisi lounaankin aikaiseksi. Aamuinen keskustelu tomaattikeitosta ystäväni kanssa inspiroi tekemään tomaattisen nakkikeiton. Koetan pitää juureksia aina kaapissa ja parvekkeelta saan yrttejä, joten tällaisen keiton saa tehtyä vain jos muistaa ostaa nakkeja. 

En ole syönyt nakkeja enkä makkaroita moneen kuukauteen, sitten Suomesta lähdön, koska brasilialaiset nakit ja makkarat ovat ties mistä väriaineesta (tai kurkumasta!) johtuen ihan oransseja jo paketissa, etten ole uskaltanut niihin koskea. Toki täältä saa raakamakkaroita joka puolelta, mutten ole niistä nyt myöskään jaksanut innostua.  Nyt löysin kuitenkin yhdestä paremmin varustellusta ruokakaupasta saksalaisia laadukkaan oloisia pitkiä lihaisia nakkeja, ja päätin heti ottaa ne kokeiluun. Niistä syntyikin erinomainen keitto: 

Tomaattinen nakkikeitto (kattilallinen)

n. 7 dl vettä (en mittaillut)
n. 400g paseerattua tomaattilientä
1 tlk kikherneitä
3 kpl saksalaista lihanakkia pieninä palasina
2 perunaa
1 iso luomuporkkana
1 valkosipulinkynsi ihan pienenä silppuna
reilu loraus gourmet-kermaa (mitä se sitten Suomessa nyt olisikaan, joku paksu kermavalmiste)
2/3 kasvisliemikuutio (Knorr Vitalie)
mustapippuria myllystä
suolaa myllystä
2 tl kuivattua oreganoa
pinnalle tuoretta oreganoa ja thai-basilikaa

Kiehauta vesi. Lisää joukkoon paseerattu tomaatti, kasvisliemikuutiota, suolaa ja pippuria. Kuori/ pese hyvin ja paloittele perunat ja porkkanat. Lisää kiehuvaan liemeen ne. Paloittele nakit pieniksi palasiksi, valuta käyttövalmiit kikherneet. Lisää ne joukkoon kun perunat ja porkkanat ovat kiehuneet vajaa kymmenisen minuuttia. Mausta kermalla, oreganolla, valkosipulilla ja suolalla. Tarkasta maku. Anna hautua vielä 5-10 minuuttia jotta nakit ovat kypsiä. Lisää valmiin keiton pinnalle kasa tuoretta oreganoa ja basilikaa.

Luulen, että tuo kermavalmiste suurustaa keittoa aavistuksen, koska rakenne oli tosi ihana, aavistuksen paksumpi kuin tavallinen suurustamaton kirkas keittoliemi. Voit suurustaa kermaa (esim. vajaa 1 dl) vaikkapa 1/2 rkl vehnäjauhoa sekoittaen sen voimakkaasti kerman joukkoon ennen lisäämistä kuumaan keittoon).

Yrtit sopivat tomaattiseen liemeen täydellisesti

keskiviikko 18. heinäkuuta 2012

Lanchonete, punnitse & syö

Almoço por quilo. Brasiliassa lounastetaan yleisimmin per kilo -konseptilla.


Täällä meidän kotikulmilla lounasruokapaikat poikkeavat suomalaisista siinä, että tarjolla on melkeimpä yksinomaan ravintoloita, joissa buffetpöydästä velotetaan "per kilo". Meidän onneksi, kotitalomme kulman takaa alkaa juuri tällainen lanchonete-kadunpätkä, jonne alueen bisnesihmiset suuntaavat lounastamaan. Lanchonetet ovat auki vain lounasaikaan 11-15, jotkut lisäksi myös aamuisin, mutta illallisaikaan ne ovat jo sulkeneet ovensa. Jos mahdollista, kannattaakin aina suunnata kauppakeskusten ketjujen sijasta tällaisiin lounaspaikkoihin Brasiliassa. 

Tässä lanchonetessa, josta minulla on nyt muutamia huonoja kuvia esitellä, ruoka on erinomaista. Tarjonta on toki hyvin samanlaista myös naapuripaikoissa, mutta jokaisella on ne omat erikoisuutensa, minkä vuoksi saavat kanta-asiakkaita. Minua kiinnostaa tässä paikassa mm. pari kertaa viikossa tuleva sushi-kokki :) Buffet-pöytä sisältää alkuun paikan päällä kysynnän mukaan kokin tekemiä susheja (toisena päivänä jotakin muuta erikoisuutta), 25 erilaista salaattia, lämpimiä ruokia ja -lisukkeita, jälkiruokia ja grillin. Grillissä tarjolla punaista lihaa monessa muodossa (maminha, picanha..), lohta, kanaa, sydämiä, lihamakkaroita.. 

Buffet-pöydän sisältöä esitellään toki ohikulkijoillekin - tänään on sushipäivä kaiken perinteisen lisäksi.
 
Konsepti toimii siis niin, että tiskien alussa on lautaspino, josta jokainen poimii lautasen, täyttää sen kuinka itse haluaa buffetista, siirtyy grillin kautta kassalle, jossa annos punnitaan. Sieltä saa mukaan kuitin, johon on merkitty annoksen hinta, mahdolliset juomat ja jäkiruuat. Menet syömään lounaasi ja maksu tapahtuu poistuttaessa ulko-ovella sijaitsevalle eri kassalle. Ruuhka-aikaankin ravintolat pysyvät kivasti toimivina, kun ruuanottohetkellä ei vielä tarvitse kaivella rahoja ja pankkikortteja.

Mitä sitten on oikeasti tarjolla?

Tällä kertaa valitsin jälkiruuaksi mielettömän hyvän marenki-tuoreet mansikat -herkun. 

Salaatteihin kokosin salaatinlehtiä, mansikoita, kurkkua, kikherneitä, grillattua paprikaa ja tomaattia. Toki lautaselle päätyy aina myös vaaleita papuja, tällä kertaa riisini on maustettu pekonilla ja kaalilla (couve - mikäs kaali se on?) Oikein herkkuani on tuo keltainen perunamuusin näköinen mössö, joka on mandioquinha/ white carrot pyreetä. Ja lopulta grillattua maminhaa.  

Äh miten huono kuva, no joka tapauksessa näyttää pätkän buffettia

Oma suosikkini, sushikokki taikoo herkkuja pari kertaa viikossa. Paikka edustaa tyyliltään hyvin tyypillistä lanchonetea: sinne tullaan syömään, ei viihtymään miellyttävässä miljöössä ;)

Ruoka-annokseni maksoi 9,5 EUR ja jälkiruoka 1,5 EUR. Voisin toki syödä kevyemminkin, mutta ei tämä minullekaan ihan joka päiväistä ole, niin maistelen mielelläni monenlaista.
Ruoka-allergiat saattaisivat olla Brasiliassa haaste.. missään ei lue mitä mikäkin mössö sisältää... Yhden kerran tilasin pizzan ilman sipulia, mutta silti pintaa koristi kauniisti sipulirenkaat.   

tiistai 17. heinäkuuta 2012

Hedelmäinen kesäsalaatti

Kesäsalaatti

Tiesittekö, että Brasiliassa avokadoon suhtaudutaan kuin hedelmään? eli se on mukana hedelmäsalaateissa, makeissa smootheissa jne.. Itse olen pitänyt sitä aina kasviksena. Täällä se makeutetaan toki aina sokerilla/hunajalla. No, avokadoa en tähän enää ympännyt, mutta koska olen niin ihastunut brasilialaisiin hedelmiin, käytän niitä näköjään ihan missä tahansa. Kasvikset ostan luomuna, koska lähikaupassani luomutarjonta on laadukasta ja kohtuuhintaista. 

Värikäs kesäsalaatti (1:lle)

1/2 mozzarellapallo
palanen mangoa
tuoreita luomuherneenpalkoja (kiehautin)
1 1/2 luomutomaattia
pieni pala luomukurkkua
pieni pala vihreää paprikaa
pohjalle muutama salaatinlehti (joo en laittanut tosiaan montaa ;)

vadelmaista salaatinkastiketta
oliiviöljyä
suolaa ja mustapippuria myllystä

Tällä kertaa käytin myös salaatinkastiketta - normaalistihan en käytä ikinä.. nyt innostuin kaupassa kun osui silmiin. Toimii.

Mausta vadelmaisella salaatinkastikkeella, öljyllä ja pippurilla.
Kuori sinä minua paremmin myös mango.. :)

En tiedä myydäänkö näitä Suomessa - luulisin että vastaavia.
Vadelmainen kastike sopii yllättävän moneen :)

lauantai 14. heinäkuuta 2012

Pizza Braz ja catupiry-kokemus

Pizza Basilica

Pizzapaikkojen ongelma São Paulossa on poikkeuksetta liiallinen täytteiden määrä. Täällä pätee usein ravintoloissa ajattelumalli, että asiakkaalle tarjotaan sitä parempaa, mitä runsaampi annos on.. Pizzassa se on mielestäni iso miinus. Italialaista pizzaa on täältä hankala löytää, vaikka paulistanot itse pitävät pizzojaan italialaisina, ja parhaana mitä kaupungin pikaruokasektori tarjoaa. Suurin osa pizzerioista on mielestäni ikävä kyllä huonoja tai keskinkertaisia. Pizza Braz -ketjua kokeilimme viimeksi, kun juhlistimme perheellä (tosin kotiinkuljetusmuodossa) jotakin. Pizzeria on valittu São Paulon parhaaksi pizzeriaksi 2010 ja 2011. Tilasimme kotiin serranokinkkupizzan ja basilikapizzan. Kovin runsaita olivat nämäkin, mutta varmasti kaupungin pizza-aatelistoa. 

Braz Pizza, São Paulo, Brasilia
http://www.casabraz.com.br/
Suosittelemme!

Herkuttelu voi alkaa..

Vinkki! Jos haluaa syödä pizzan paikallisittain erittäin tyypillisesti, ota kombinaatio kinkku, sipuli, oliivi ja catupiry-tuorejuusto (useimmiten myös kananmuna!). Se saattaa löytyä listasta nimellä portuguesa tai catupiry. Tällaisilla täytteillä tehdään leipomoissa myös pasteijoita, joita myydään ainakin nimellä paulistano (eli sao paulon asukas). Varaudu kuitenkin, että catupiryä pursotetaan pizzan päälle ristikkona niin paljon, että se vastaa suurin piirtein kokonaisen majoneesituubin sisältöä ja peittää alleen kaiken muun :P Se on yksi paikallisten herkku, johon en ole päässyt kiinni. 

Vanhempi kuva tällaisesta catupiry-päällysteisestä pizzasta. Kuten kuvasta näkee, se peittää alleen kaiken. Rehellisyyden nimissä täytyy sanoa, etten kertakaikkiaan pysty syömään tätä paikallista herkkua.

Pizza Braz -kotiinkuljetettuna

Pizza Braz - Basilica

Avokadoleipäset naposteluun

Avokadoa rapeilla leipäsillä

Olin tekemässä tässä eräänä päivänä hedelmäsalaattia ja aloin pilkkomaan ostamaani melonia salaatin joukkoon. No, suureksi yllätykseksi meloni paljastuikin paikalliseksi avokadoksi?! Olin aika järkyttynyt, koska mitä ihminen tekee ihan järkyttävällä määrällä avokadoa..siinähän meni melkein yöunet. Mutta facebookin kyselyn avulla sain monenlaisia ideoita avokadon hyödyntämiseen.. salaattiin, guacamoleen, leivän päälle, katkarapujen kanssa, lusikoiden suolan ja pippurin kanssa ym. ym. Myös yövoiteeksi sitä suositeltiin ;) No, ensimmäiseksi teinkin siitä alkupalaleivät illallisen alkuun:

Avokadoleipäset (kahdelle)

1 avokado (tai 1/10 osa brasilialaista avokadoa)
oliiviöljyä
1 valkosipulinkynsi
4 palaa leipää (esim. ciabatta)
loraus sitruunan mehua
suolaa
mustapippuria
tuoretta minttua

Laita paistinpannulle oliiviöljyä ja 1 halkaistu valkosipulinkynsi. Lämmitä öljyä hetken aikaa niin että se saa makua valkosipulista. Lisää sitten 4 ohutta palaa italialaista leipää pannulle. Anna leipien saada väriä molemmin puolin. Kun leivät ovat jonkin verran ruskeita, ota ne tarjoilulautaselle, lisää päälle pari palaa avokadoa kullekin, loraus mehua sitruunasta, oliiviöljyä, suolaa ja pippuria myllystä sekä tuoretta minttua päälle.

Koristele tuoreella yrtillä

Puolikas "meloni"... tätä meinaan riittää vieläkin kaapissa...

sunnuntai 1. heinäkuuta 2012

Suomalainen jauhelihakeitto & yskäisen minttuhelpotus


Suomalainen jauhelihakeitto maistuu koko perheelle

Olen kehittänyt jostakin itselleni kunnon yskän, joka antaa kyllä muuten elää ihan normaalia elämää, mutta saan välillä tosi kovia yskäkohtauksia, jolloin kurkku ei meinaa rauhottua millään. Koska kahvi ei nyt maistu, olen juonut viime päivät ahkerasti kuumaa vettä, jossa parvekkeelta napsittuja mintunlehtiä ja ainakin muutama rengas sitruunaa. Tosi ihanaa ja rauhottaa kurkkua. Kuumeinen kun en kuitenkaan ole, tai muutenkaan voipunut - en tarvitse lääkettä :)

Parvekemintulle en ole keksinyt liikaa käyttötarkoituksia (no, suklaakakun päällä :P),
mutta nyt olen nautiskellut sitä tiuhaan teenä helpottamaan käheää kurkkua.


Koetan tehdä suht usein keittoja, koska niistä tykkää koko perhe. Tällä kertaa toivelistalla oli se arkinen suomalainen jauhelihakeitto. Jokaiselle meistä maistui :) Tämä nautiskeltiin pakkasesta sulatetun saaristolaisleivän kanssa.

Jauhelihakeitto

n. 1,3 l vettä
n. 600+ g naudan paistijauhelihaa
1 valkosipulinkynsi silppuna
mustapippuria myllystä/ useita kokonaisia
suolaa jauhelihaan ja keittoon tarpeen mukaan
1/2 punasipuli isoina lohkoina
1 mandioquinha (tai palsternakka)
2 isoa/4 keskikokoista perunaa
n. 300 g:n kukkakaali
n. 3 tuoretta laakerinlehteä
1 Knorr Vitalie-lihaliemikuutio
tuoretta persiljaa
tuoretta oreganoa

Keitä vesi kiehuvaksi lihaliemikuution, mustapippurin ja laakerilehtien kanssa. Lisää paloitellut kasvikset (molemmat sipulit myös) paitsi kukkakaali, jonka keittoaika on lyhyempi. Paista jauheliha erillisellä pannulla sillä aikaa kun keitto porisee vieressä. Mausta ja suolalla ja pippurilla jauheliha suht voimakkaan makuiseksi. Lisää keittoon kukkakaali, ja kun se on melkein valmista, vielä jauheliha ja tuoreet yrtit silppuna. Tarkasta maku ja lisää mahd. vielä mausteita (suolaa). Hauduttele vielä hetken.
Mausta keitto tuoreilla yrteillä - tässä tuoretta organoa ja persiljaa