lauantai 17. tammikuuta 2009

Rapean ihanat kevätkääryleet

Tehkää ihmeessä itse kevätkääryleet niiden valmispakasteiden sijasta - aivan ihania nämä omatekemät! Tämän reseptin löysin Ruokalasta, täältä. Muutin jonkin verran määriä ja jätin riisin kokonaan pois omista kevätkääryleistäni.


Tarvitset:
Filotaikinaa n. 1/2 pakettia
1 porkkana
2 varsisellerin vartta
1 punainen paprika
1-2 tl raastettua inkivääriä
2-3 rkl soijakastiketta
1 valkosipulin kynttä
1 rkl sitruunamehua
hienonnettua ruohosipulia
0,5-1 rkl korianteria (kuivatettua)
suolaa ja pippuria
öljyä paistamiseen
valkuaisia filotaikinan voiteluun (2-3)

Käsittele filotaikinaa varoen, koska se kuivuu jos jää pöydälle pitkäksi aikaa. Säilytä taikinaa vaikkapa kostean keittiöpyyhkeen alla. Leikkaa filotaikinasta n. 15 cm leveitä kaistaleita. Suikaloi porkkana, varsiselleri, paprika ja valkosipuli pieniksi ja ohuiksi suikaleiksi. Kuullota ne pehmeiksi pannulla öljyssä. Hienonna yrtit. Lisää pannulle inkivääri, soijakastike ja sitruunamehu sekä mausteet. Hauduta hetki. Lisää viimeisenä yrtit ja sekoita kaikki ainekset. Voitele taikinalehti reilusti valkuaisella ja laita sille sopivasti täytettä. Kääri reunat sisään ja kieritä rullaksi, liimaa valkuaisella sauma lopussa. Uppopaista öljyssä kullan keltaisiksi ja rapeiksi. Valuta liika rasva paperin päällä. Herkuttele makean chilikastikkeen kanssa. Itse olen tykästynyt Spice up! Mango & Chili -dippikastikkeeseen.



Samalla tein myös isompia lihatäytteisiä kevätkääryleitä, joihin laitoin puolet tätä kasvistäytettä ja puolet HK:n porsaanjauhelihaa, jota maustoin voimakkaasti soijakastikkeella, suolalla, pippurilla, paprikamausteella, chilirouheella, inkiväärillä ja korianterilla.

2 kommenttia:

Nelle kirjoitti...

mm, nam. näyttää ihanalle.

Mausteinen Manteli kirjoitti...

:) muutama kääryle kummittelee pakkasessa.. pitäisköhän kaivaa ne sieltä la-illan kunniaksi :)