maanantai 13. heinäkuuta 2009

Kurkumalammas ja kuskussalaatti


Inspiraatio nautiskella taas lampaalla tuli kirjan "Hyvää ruokaa ystäville - helppoa ruuanlaittoa rentoihin hetkiin" (Fran Warde) upeista kuvista. Reseptin löytää myös kirjasta, mutta kirjoittelin sen vielä tähän. Määriä ja aineita olen muuttanut pikkaisen oman kaappitilanteen mukaan.

Kuskussalaatti (4 hlölle)

2 dl kuskusia
1/2 tl sahramia
voita nokare
1 rkl oliiviöljyä
2 salottisipulia
1 valkosipulinkynsi
kourallinen pähkinöitä (pistaasi, tai cashew) rouhittuna
1 sitruunan puristettu mehu ja raastettu kuori
iso nippu tuoretta korianteria silputtuna
merisuolaa ja mustapippuria rouheena

Keitä 4 dl vettä ja kaada kulhossa olevien kuskusien päälle. Anna veden imeytyä jyviin.

Paista voissa ja oliiviöljyssä sipulit, lisää loppuvaiheessa valkosipuli mukaan. Sekoita kuskusiin ja lisää myös muut aineet.




Kurkumalammas (4 hlölle)

1,5 tl kurkumajauhetta
0,5 tl kanelia
1,5 tl curryjauhetta
1 valkosipulinkynsi silputtuna
1,5 rkl oliiviöljyä
2 rkl juoksevaa hunajaa
375 g lampaan ulkofilettä (tms)
merisuolaa
mustapippuria rouhittuna

Sekoita marinadiainekset ja peitä lammasfileet marinadiin. Anna lihan marinoitua jonkin aikaa (tai ideaali seuraavaan päivään).

Paista liha grillissä mediumiksi tai uunissa lämpömittarin kanssa n. 70 asteiseksi (200 asteisessa uunissa). Leikkaa liha leikkuulaudalla salaattipedille.

1 kommentti:

arleena kirjoitti...

Herkullinen annos. Maistuis mullekkin. Lammas näyttää hyvältä.