torstai 2. joulukuuta 2010

Halloum-kesäkurpitsa-tomaattipiiras


Halloum-kesäkurpitsa-tomaattipiiras


Tämä kestosuosikki halloumista, kesäkurpitsasta ja tomaatista tulee vaan aina silloin tällöin tehtyä. Tässä siis suosikkini kasvispiirakoista. Sen kanssa olen tarjonnut mm. tätä salaattia. 

Pohja
voitaikina:
150 g voita
2 dl vehnäjauhoja
2,5 dl hiivaleipäjauhoja
4,5 rkl vettä
ripaus vehnälesettä

Täyte
2 munaa
1 dl kermaa
1 dl kevytmaitoa
rouhaisu mustapippuria myllystä
2 rkl maustamatonta Philadelphia-tuorejuustoa

300 g kesäkurpitsaa
150 g Halloumi-juustoa (ei kevytversioita)
2 kypsää tomaattia

n. 4-5 tl pestoa
pinnalle hyvää oliiviöljyä

Valmista pohja sekoittamalla vehnäjauho, hiivaleipäjauho, leseet, huoneenlämpöinen voi ja vesi. Levitä voitaikina voidellun piirakkavuuan pohjalle, pistele sitä hieman haarukalla ja esipaista uunissa 200 asteessa 10 minuuttia.

Täytteen aineet pilkottuna ja pestopohja

Valmistele halloum-juusto, tomaatit ja kesäkurpitsa viipaloimalla kaikki ohuiksi siivuiksi. Lusikoi pestoa esipaistetun piirakkapohjan päälle ohuelti. En liottanut tällä kertaa halloumia maidossa, kuten teen normaalisti salaatteihin jne. Tässä se on peston kanssa ainoa suolanlähde, niin saa mennä täyssuolaisena piirakkaan.

Lado kasvikset ja juusto esim. reunaa kiertäen pohjalle

Valmista muna-maito-seos ja kaada se piirakan pohjalle. Lado kasviksia ja juustoa kaaren muotoon pohjan päälle. En kaatanut muna-maitoa nyt kasvisten päälle, koska halusin kasvikset enemmän näkyviin pintaan.


Paista (kiertoilmauunissa n. 180) n. 200 asteessa 30 minuuttia tai enemmänkin jotta pinta hieman saa väriä. Valmiin piirakan päälle voi pirskottaa hyvää oliiviöljyä.

Suosittelen piirakan vetäytymistä ainakin puolisen tuntia. Piirakka todella tarvitsee vetäytymisajan, koska se on kostea, eikä tulikuumana edes ole yhtä hyvän makuista.. kokemusta on ;)

7 kommenttia:

Maria @ Scandi Foodie kirjoitti...

Nayttaapa herkulliselta! Halloumi on feta ohella minun lempijuustoja :-)

Mausteinen Manteli kirjoitti...

Kiitti, kyllä halloumi tosiaan on munkin suosikkeja, unohtuu aina välillä ja sitten se on kiva taas löytää :)

Paula kirjoitti...

Hei! Pakko jättää kommentti, että kokeilin tätä tyttöjen illanistujaisiin ja oli aivan ihanaa! Kerrankin myös visuaalinen toteutus onnistui itseltäkin, tästä syntyi siis sekä kaunis että maistuva piirakka, joka keräsi paljon kehuja. :) Kiitos reseptistä!

Mausteinen Manteli kirjoitti...

Tosi mukava kuulla Paula! Kiva että kerroit! Olen tehnyt itsekin tätä usein tämän ensikokeilun jälkeen. On jotenkin kauhean kiva piirakka just vieraita ajatellen niiden perinteisten kinkku-juustopiirakoiden sijasta :)

Anonyymi kirjoitti...

Ihana piiras! <3 Tein pohjasta erilaisen, koska jääkaapissa pyöri perunamuusin jämät. Hyödynsin sen pohjaan ja hyvin toimi! Ehkä täydellistä. :)

Mausteinen Manteli kirjoitti...

Anonyymi: kiitos kommentista! Varmasti toimii tuollakin pohjalla!

Unknown kirjoitti...

Kiitos tästä piirakan ohjeesta, oli tosi hyvää kyllä. Jopa mieheni joka on enemmän liharuokien ystävä, niin myös hän kehui hyväksi tätä. Muitakin kivoja vinkkejä olen saanut tästä sinun blogistasi :)