lauantai 22. elokuuta 2009

Butter chicken, voikana, Murgh makhani

Butter chicken kotona.

Tänään halusin tehdä taas jotakin oikein hyvää leppoisan lauantai-päivän illaksi. Butter chicken, voi-tomaatti-kana, on sellainen herkku, jota me miehen kanssa molemmat syödään mielellään intialaisissa ravintoloissa. Tein broileripalaset ihan pannulla, en laittanut uuniin grillautumaan. Ja broileri oli filettä, ei kokonaista broileria.

Butter chicken (4 hlö:lle)

2 - 3 rkl voita
1/2 tl kanelia
2 valkosipulinkynttä raastettuna
2 tl inkivääriä raasteena
1/2 tl kurkumaa
n. 1 tl/ oman maun mukaan chiliä
1 tl juustokuminaa
1 tl garam masalaa
3 rkl mantelilastuja

n. 650 g broilerifileitä (paloittele)

reilusti tuoretta korianteria (jätä osa myös koristeluun)

reilu 250 g paseerattuja tomaatteja
1,5-2 dl luonnonjogurttia
1 tl sokeria,
loraus hunajaa
n. 0,5-1 dl kermaa (tai maun mukaan)
1-2 rkl vehnäjauhoa suurustamiseen
1 rkl sitruunanmehua

suolaa, pippuria

Voikana (butter chicken) korianterilla

Ruskista broileripalat sopivissa erissä (1 rkl voita mukana). Laita kanat sivuun ja valmista kastike. Lisää paistinpannulle jauhemausteet ja kuullottele. Lisää sitten mantelit ja anna niidenkin lämmetä. Lopuksi lisää valkosipulisilppu, tomaattikastike, voita, jogurtti ja loputkin mausteet paitsi kerma (sitruunamehu, hunaja, tuore korianteri jne.). Anna kiehua ja keittele ainakin 5 min. Tarkasta maku. Lopuksi, suurusta kastike vehnäjauholla, joka on sekoitettu voimakkaasti kerman joukkoon. Keittele vielä hetki, että kastike paksuuntuu. Lisää broileripalat ja tarjoile tuoreen korianterin ja riisin kanssa.

8 kommenttia:

Veera kirjoitti...

Vaikuttaapa hyvältä!

Merituuli kirjoitti...

ihan tuntematon juttu mulle, mutta hyvältä näyttää ja kuulostaa. tarvitsisikin ryhdistäytyä näissä intialaisissa herkuissa. Saimme Jukan isältä taannoin keittokirjankin Intiaan liittyen, mutta häpeäkseni täytyy tunnustaa ettei mitään ole vielä kokattu. Jos tämän myötä ryhdistäytyisi.

arleena kirjoitti...

Kuulosta hyvältä. Pitää kokeilla. UUsia kanaruokia tarvitsenkin.

Mandalatarot kirjoitti...

Hei, vihdoinkinlöysin hyvän reseptin tästä ruuasta. Todella helppo ja mukava tehdä ja mikä parasta maistuvaa. Jätin tosin kerman ja jauhon pois, kun "kevennetään". Toimi silti. Kiitos tästä :)

Mandalatarot kirjoitti...

Ja jälleen on pakko tehdä tätä, ihanan mausteista ja hyvää.

Mausteinen Manteli kirjoitti...

Mandala Tarot: Kiitti palautteestasi, hauska kuulla että sulla onnistuu tämä ruoka. Meilläkin aika usein tätä mutta pikkasen arkiversiona eli ei ihan kaikilla mausteilla ;D

TimoK kirjoitti...

Kiitos reseptistä , tämä oli todella maistuva broileriruoka ja meni meillä lapsillakin suoraa herkkuruokien top listalle (kuten allekirjoittaneella myöskin).

Sen verran vinkkiä muille, jos arkailetta tulisia makuja niin jättäkää tuo chili kokonaan pois, muista mausteista tulee makua. Itse laitoin puolet tuosta mitä ohjeessa mainittiin ja hiki valuu korvan takaa :)

Allergioiden takia jouduin soveltamaan tästä maidottoman version.

Mausteinen Manteli kirjoitti...

kiitos timok vinkeistä muille! mietin itsekin tuota chiliä että olen ilm. käyttänyt kokonaista chiliä, kun rouheesta tulis varmasti tosi tulista tuolla... täytyy vähän viilata chilin osuutta alaspäin! tulisuus ei tässä ruuassa ole se pointti.