sunnuntai 24. toukokuuta 2009

Aurinkoinen kukkakaali broilerille intialaisittain


Kaiken valmisruuan ja nopeiden voileipien napostelun jälkeen oli vaan pakko paneutua ruuanlaittoon - remonttisotkuista huolimatta! Syömistä varten yksinkertaisesti raivattiin olkkarista pöydän kulmaa ja hyvää oli! Tehtiin sitten intialaista ruokaa, inspiraationa molempiin ruokiin toimi houkuttelevasti kuvitettu Makunautintoja Intiasta -kirja. (Mehra, Hermelin & Bruno: Makunautintoja Intiasta, 2005) Kuten tavallisestikin, kaikkea en jaksa ostaa, niin olen pikkaisen muokkaillut alkuperäisiä reseptejä. Ja puhtaasti kukkakaali-resepti sai omassani couscousia mukaan, ettei tarvittu sitten riisiä ollenkaan.

Aurinkoinen kukkakaali (couscous-lisuke),
(n. 4 hlö:lle)

1 kukkakaali, n. 400g
1 punainen chilipaprika
2 rkl kasviöljyä
1 tl juustokuminaa
2 tl inkivääriä raastettuna
1/2 tl kurkumaa
suolaa
1 dl vettä
1 tl garam masalaa
1 tl korianteria

paloittele kukkakaali kukinnoiksi. hienonna chili. kuumenna öljy kattilassa ja laita sekaan chilit sekä inkivääri. Lisää hetken päästä muut mausteet. Pyörittele seosta hetken. Sekoita sitten joukkoon myös kukkakaali ja vesi ja annan kypsyä max. 10 minuuttia.

Lopuksi, keitä n. 2,5 dl couscousia ohjeen mukaan ja sekoita mausteiseen kukkakaaliin.


Butter chicken, kastike kokonaisesta broilerista

(n. 4- hlö:lle)

1 grillattu broileri
1/2 sitruunan mehu
2 valkosipulinkynttä raastettuna
3 rkl tuoretta inkivääriä raastettuna
1 punainen chilipaprika
3 dl luonnonjogurttia
2-3 rkl voita
1tl juustokuminaa
1 tl korianterijauhetta
1/2 garam masalaa
2 dl paseerattuja tomaatteja n. 1 dl vedellä ohennettuna
vajaa 1/2 dl kermaa
suolaa

Perkaa kanasta kaikki liha kulhoon ja pyöräytä ne sitruunamehussa. Jätä odottamaan.

Silppua sipuli ja chili ja raasta inkivääri. Kuumenna voi pannussa ja lisää siihen edelliset n. 15 minuutiksi kypsymään hiljalleen .

Lisää juustokumina, korianteri ja garam masala. Kuumenna niitä hetkinen. Lisää sitten kerma, tomaatti ja jogurtti ja vähennä lämpöä. Anna hautua kannen alla n. 15 min hämmennellen kuitenkin välillä. Mausta suolalla. Lisää sitten broileripalaset kuumentumaan, minkä jälkeen kastike on valmis. Kastiketta voisi myös halutessaan suurustaa paksummaksi!

Ei kommentteja: