keskiviikko 28. huhtikuuta 2010

Vaaleat pienet mutakakut

Mutakakkusia

Pikkuherkkuja pieniin juhliin..

Vaaleat mutakakut (6 kpl)
n. 70-100 g valkoista suklaata
40 g voita
1 dl vehnäjauhoja
1 1/2 dl sokeria
1 muna

Rouhi suklaa hienoksi ja sulata se sulatetun voin sekaan. Sekoita seokseen muut aineet ja nostele taikina normaalikokoisiin papereilla vuorattuihin muffinssivuokiin (6 kpl). Paista uunissa 200 asteessa n. 17-20 minuuttia uunista riippuen. Kakku on mutakakku, eli saa jäädä keskeltä pehmeämmäksi kuin normaali muffinssi. Anna jäähtyä täysin.

Vaahto pinnalle:1 purkki kuohukermaa
2 rkl rahkaa
sokeria
vanilja-aromia ja -sokeria

Koristele kauniiksi täysin jäähtyneet kakkuset (valkosuklaalla, herukoilla, tuoreella ananaksella ja tomusokerilla) ja nauti. (Laitoin myös vaahdon alle hedelmiä/marjoja)

Lähde: Ingela Persson: "Ihanat jälkiruoat", mukaillen

Vaaleista mutakakuista saa kuin leivoksia erilaisilla koristuksilla 

3 kommenttia:

Meeri kirjoitti...

Super-kauniita! Ja varmasti aivan yhtä herkullisen makuisia :) Tuollainen pursotin pitääkin hommata..

Risulinna kirjoitti...

Joo pursotin on hyvä olla olemassa, ilman muuta! :)

Heidi kirjoitti...

Olipa nopeeta ja hyvää! Kokkailu sujui ilman koristeluja vauvelin päiväunilla!