sunnuntai 5. joulukuuta 2010

Pappardellepasta paahdetulla fenkolilla, tomaatilla ja oliiveilla

Kasvispasta

Ostin eilen kolme mukavantuntuista kokkikirjaa aina-niin-ihanasta Hobbooksista (Korkeavuorenkatu, Hki) ja ehdin heti koittamaan yhtä niistä, Casual Entertaining (Ross Dobson).

Kirjassa oli pastaohje, jonka kastikkeessa ei ollut kermaa, kananmunaa eikä tuorejuustoakaan. Päätin koittaa sitä kun sain ruokavieraita.

Pappardellepasta paahdetulla fenkolilla, tomaatilla ja oliiveilla (5-6:lle)

Jos et löydä kaupasta pappardelle-pastaa, voi sitä tehdä mainiosti tuorelasagne-levyistäkin leikkaamalla veitsellä ne sopivan kokoisiksi pitkiksi paksuiksi kaistaleiksi. Näin tein myös itse.

65+ ml extra virgin oliiviöljyä
5 tomaattia, puolikkaina
2 punasipulia, lohkoina
1 kesäkurpitsa, palasina
1-2 fenkolia, lohkoina
2 valkosipulinkynttä, isoina paloina
1 tl paprikamaustetta (smoked, pimenton)
50 g mustia oliiveja (laitoin puolikkaina)
500 g pappardelle-pastaa
2 rkl voita
suolaa ja mustaa pippuria myllystä
Manchego-juustoa pinnalle raastettuna


Lämmitä uuni 220 asteeseen. Laita oliiviöljy paistoastiaan ja lämmitä sitä 5 minuuttia uunissa ennen kasvisten lisäämistä. Lohko kaikki kasvikset sopivankokoisiksi, niin että ne paistuisivat samassa ajassa.

Lisää kasvikset, valkosipuli ja paprikamauste kuumaan oliiviöljyiseen astiaan. Mausta suolalla ja pippurilla. Paista uunissa noin 20-30 min välillä sekoittaen. Ota valmiit kasvikset pois uunista, lisää joukkoon oliivit. Tässä vaiheessa nostin kasvikset pois oliiviöljyastiasta uuteen ja peitin ne foliolla pastan keittoajaksi. (ohjeessa tätä paistinastian oliiviöljyn poisjättöä ei ollut mutten viitsinyt alkaa läträämään noin paljon öljyn kanssa ;)

Tuorelasagnelevyistä pappardelle-pastaa

Pinnalle Manchegoa raasteena
Kiehauta suolalla maustettu pastavesi. Paista tuorepasta valmiiksi (ei kestä kauaa!), valuta ja palauta kuumalle kattilalle tai pannulle. Lisää mukaan voi ja sekoita hyvin. Tarkasta suola. Lisää sitten kasvikset ja tarvittaessa vähän oliiviöljyä paistoastiasta. Raasta päälle manchegoa.

Ei se pasta todella aina tarvitse muuta :) Pastan kanssa tarjosin vanhaa tuttua, Focacciaa Hans Välimäen tyyliin.

Focaccia

4 kommenttia:

Jael kirjoitti...

Ihana pastaohje! En pidä erityisesti fenkolista,mutta paahdettuna siitäkin tulee todella hyvää.

Meeri kirjoitti...

Näyttää tosi herkulliselta! Mulla on muuten tuo sama kirja, tätä reseptiä en ollutkaan koittanut. Kirjassa on muuten aivan syötäviä kuvia..

Kantolan isäntä kirjoitti...

Ja oli muuten erinomaisen hyvää ...

arleena kirjoitti...

Onpas herkullisen muhevaa. Pitää kokeilla, tuo lasagnelevyjen käyttö oli mukava idis.