tiistai 7. joulukuuta 2010

Siitakesieni-kesäkurpitsa-nuudelikeitto



Tänään tein todellista pikaruokaa vauvan päikkäreiden aikaan. Mulla on ollut pari päivää kaapissa ihana rasiallinen siitakesieniä, ja halusin hetken miettiä mihin hyvään ne oikein käyttäisin. Tässä keitossa ne pääsivät kyllä oikeuksiinsa, tuli todella hyvää eikä mennyt kuin pari hassua minuuttia :)

Siitakesieni-kesäkurpitsa-nuudelikeitto (2-3:lle)

100 g luomu-siitakesieniä
200 g kesäkurpitsaa
n. 2 rkl oliiviöljyä
1 tl korianteria jauheena
1/2 tl inkivääriä jauheena
rouhaisu mustapippuria ja suolaa myllystä
1 tl soijaa
1/2 kasvisliemikuutio
7 dl vettä

2 annospalaa munanuudeleita


Leikkaa isoimmat siitakesienet pienemmäksi palasiksi. Pilko kesäkurpitsaa pienehköiksi kuutioiksi. Laita kattilan pohjalle 2-3 rkl oliiviöljyä ja kuullota muutama minuutti kesäkurpitsapalasia ja sieniä.  Lisää joukkoon inkivääri ja korianteri ja sekoittele hetken aikaa. 


Lisää kattilaan 7 dl vettä, puolikas liemikuutio ja anna kiehua hetken aikaa. Mausta vielä 1 tl soijalla ja mustapippurilla, sekä tarvittaessa rouhaisu suolaa myllystä (maista ensin!). Lopussa, lisää vielä 2 annospalaa munanuudeleita ja keitä ne valmiiksi noin 3-5 minuutissa.   

6 kommenttia:

Jael kirjoitti...

Tuollainen keitto on ihana kun tarvitsee jotain kuumaa:-)

Meeri kirjoitti...

Nam! Tällaisiin talvikeleihin keitto ja itsetehty leipä sopii erityisen hyvin lounaaksi. Se mainio leipäohje muuten löytyy täältä: http://voisilmapelia.blogspot.com/2008/11/leivn-leipominen-on-taitolaji-mutta.html

Mikäs on Mausteisen Mantelin joulubravuuri tänä vuonna? :) Täällä yksi jouluihminen kaipaisi uusia ihania joulureseptejä..

arleena kirjoitti...

Kuulostaa tosi hyvältä.

Anna kirjoitti...

Mainio resepti, kiitti!

Mausteinen Manteli kirjoitti...

Meeri: Kiitti vinkistä, tuo oli nimittäin tooodella hyvä leipä :)

Joulusta en vielä tiedä, itse asiassa en ole kerennyt haaveilemaan kuin siitä punajuuri-sinihomejuusto-laatikosta ja mädistä :D Täytyy alkaa miettimään ihan piakkoin joulupöytää!

arleena: Helppoa ja hyvää kyllä.

Anna: Mukava jos toimi sielläkin :)

Anna kirjoitti...

Mulla tästä tuli kuivempaa eli kastikemaisempaa/vokkimaisempaa versiota, mutta toimi oikein hyvin niinkin :)