maanantai 28. maaliskuuta 2011

Kofta-karitsapullia mausteisella kikhernepedillä

Kofta-karitsapullia & kikhernelisäke

Omistan muutamia mukavia arabialaisen ruuan kokkikirjoja. Tänään etenin keittiössä enemmänkin siellä syömiäni ruokia muistellen - minttu ja lammas on kyllä ihan lyömätön yhdistelmä ja niitä päätin tänään nautiskella :) Kofta löytynee kyllä jokaisesta alueen kokkikirjasta. Siihen tulee oikeasti luonnonjogurttia, jonka tilalla itse käytin tänään ruokakermaa, koska kauppaan en päässyt. Valmista ruokaa nautiskelin itsekseni vauvan päikkäreiden aikaan ja kyllä se sen verran hyvää oli, että suosittelen koittamaan jos kaipaa vaihtelua perinteisille lihapullille!

Kofta-lihapullat (karitsan jauhelihasta)
10 kpl


400 g karitsan jauhelihaa
1,5 dl ruokakermaa (tai luonnonjogurttia)
0,5 dl korppujauhoja
n. 3 rkl sitruunan mehua
2 tl minttua (kuivamauste)
1 tl korianteria (kuivamauste)
vajaa 1 tl mustapippuria
n 1/2 tl chiliä
loraus oliiviöljyä
suolaa 

Kerma+korppujauhoseos ja karitsan jauheliha

Mausteita saa laittaa runsaasti!, samalla valmistuu lisäke


Sekoita kerma ja korppujauhot hetkeksi keskenään. Yhdistä sitten muut aineet kermaseokseen, sekoita taikinaksi ja muovaa taikinasta pieniä makkaramaisia tankoja uunivuokaan. (Et tarvitse kananmunaa tähän lihapullataikinaan)

Kofta-pullat uuniin menossa

Paista pötköjä 200 asteessa uunivuoassa n. 20 min ja vielä grillivastuksilla vajaa 5 min lisää, jotta liha saa pintaan hieman väriä, mutta ei kuivu. Koristele valmiit pullat tuoreilla yrteillä (esim. minttu on ihana).

Mausteinen kikhernepeti


1 tölkki kikherneitä
n. 300 g valkosipulilla maustettua tomaattimurskaa
n. 1 dl punaviiniä
1 dl vettä
2 laakerinlehteä
mustapippuria ja suolaa
1 tl sokeria


Laita kattilaan nopeasti huuhdellut ja valutetut kikherneet. Lisää mukaan laakerinlehdet, tomaattimurska, vesi ja viini. Mausta mustapippurilla, sokerilla ja ripauksella suolaa.  Anna hautua liedellä ihan pienesti poreillen n. 30 min. Tarkasta maku ja tarjoa Kofta-pullien kanssa.

Lounas Lähi-idän hengessä


7 kommenttia:

Nanna kirjoitti...

No kyllä jaksat herkkuja itselles väsätä. Mutta taidan muuten kokeilla minäkin, sen verta herkullisen näköinen kuva. Sulla ei kuiteskaan oo kotiinkuljetuspalvelua? ;)

Tupu kirjoitti...

OIh, kuinka on herkullista tekisi mieleni maistaa.

Mausteinen Manteli kirjoitti...

Nanna: hehh no kiitos :) Joo tämän helpommaks ei juuri kotikokkaus mene, usko pois :)

Ja kiitti myös Tupulle!

Maria @ Scandi Foodie kirjoitti...

Ihania makuja, tata taytyy kokeilla! x

arleena kirjoitti...

Pitkästä aikaa päätin kierrellä ruokablogeissa.
Karitsanjauhelihaa en ole koskaan käyttänyt. Tämä oli niin hyvä vinkki, että laitan asian talteen.

Kata kirjoitti...

Heippa! Ajauduin tähän kofta-postaukseen kun etsin googlella reseptejä kikherneille. Taidanpa tulla aktiiviseksi lukijaksi, sen verran saman oloinen kokkailutyyli meillä on ja reseptisi vaikuttavat herkullisilta :)

Mausteinen Manteli kirjoitti...

kata: Terve! Kiva kun ajauduit jostakin tänne ja vieläpä päädyit mahdollisesti lukijaksi! Tervetuloa :) Anna ihmeessä palautetta jos päädyt jotakin koittamaan kotosalla.