sunnuntai 1. toukokuuta 2011

Vappuaaton mansikka-marenkitorttu


Hyvää Vappua!

Vappubuffetin loppupuolelta löytyi tänä vuonna nopea mansikkatorttu, johon käytin kevään ensimmäiset tuoreet mansikat. Niitä sai maistaa ostettaessa, joten uskaltauduin minäkin mansikoita ostamaan.

Mansikka-marenkitorttu vappupöytään

sokerikakkupohja
maitoa
kinuskia
vaniljan makuista marenkia (valmis)
vispikermaa
vanilja- ja tavan sokeria
tuoreita mansikoita



Kostuta sokerikakkupohja maidolla. Levitä pohjan päälle reilu kerros kinuskikastiketta. Lado pohjan päälle renkaan muotoon pieniä marenkeja. tai vastaavasti tee pohjan päälle marengeista murusia. Vaahdota kerma ja mausta se sokereilla. Laita pohjan päälle vaahdotettu maustettu kerma ja koristele pinta tuoreilla mansikoilla. Anna makujen vetäytyä kylmässä mielellään useita tunteja. Nautiskele kuohuvan kanssa :) (Voit leikata mansikat päälle myös vasta tarjoiluvaiheessa, muttei itselläni kerma ollut värjääntynyt mansikoista vielä seuraavanakaan päivänä jostakin syystä).

2 kommenttia:

Jael kirjoitti...

Meillä on nyt mansikka-aika kohta loppu,ja niitä saakin aika halvalla,eli rasian vähän yli eurolla nyt,kun ne sesongin alussa maksoivat reilusti enemmän. Kaunis kakku!

Satu kirjoitti...

Ihanan kuuloinen kakku. Mansikka-ajan alkamista odotan innolla :)