Karitsanpotkaa ja juureksia |
Anoppini oli säilyttänyt ilmeisesti Hesarin kuukausiliitteessä olleen karitsanpotkareseptin, jonka kuvasin siellä vieraillessani kännykkään sumuisena kuvana. Tässä lopputulos, mitä sain sillä aikaan.
Karitsanpotkaa (Hesarin tapaan)
4 karitsanpotkaa (mulla oli 3kpl)
2 laakerinlehteä
10 mustapippuria
2 timjamin oksaa
4 rosmariinin oksaa (laitoin kuivattua)
suolaa
vettä
1 omena
1 sipuli
Kastike
5 dl potkanhaudutuslientä
voita
Potkat vettä vailla |
Laita potkat kannelliseen uunivuokaan mausteiden ja yrttien kanssa. Muista suola. Kaada pataan kylmää vettä niin, että potkat juuri ja juuri peittyvät. Paista 180 asteessa ainakin kaksi tuntia tai jos maltat, pidempäänkin, kunnes liha melkein irtoaa luista.
Potkat ja mausteet |
Kaada 1/2 litraa potkan haudutuslientä kattilaan. Keitä lientä niin kauan, kunnes jäljellä on n. 2 dl lientä, vispaa joukkoon pari nokaretta voita ja tarkasta maku.
Söimme potkat paahdettujen juuresten ja haudutusliemestä tehdyn kastikkeen kanssa. Kahden tunnin haudutusaika tekee lihasta todella hyvää, mutta jos on aikaa, anna muhia vaikka kolmekin tuntia :)
Juureksia paahdoin öljyn, rosmariinin ja kerman kanssa |
4 kommenttia:
Ai ai mitä herkkua oletkaan värkännyt tälläkertaa.
Potkat on ihan parhaita! Minä tyrkkään ne useimmiten punaviiniin ja välillä ovat unohtuneet uuniin kolmeksikin tunniksi... Kätevä vierasruoka, kun eivät pahastu pienestä ylikypsymisestä, kastike tulee samassa ja valmistuvat kuin itsekseen. Sitäpaitsi kilohinta on yleensä ihan siedettävä fileisiin verrattuna.
Tupu: :) lammas toimii aina :)
Tusla: No se on varma että punaviinissä tulisi ihana aromi näihin potkiin. Tämä tekotapa tekee aikas mietomakuisen lihan kumminkin.. mitäpäs se omena ja sipuli muuta... Seuraavaksi taidan hauduttaa sinun tavallasi :)
Tuollaiset haudutetut ruuat ovat maukkaita. Ja lampaanpotkaa en ole kokeillut pitkään aikaan. Täytyy pitää muistissa syysiltojen varalle.
Lähetä kommentti