tiistai 7. elokuuta 2012

Paahdettu vuohenjuusto-mansikkasalaatti

Leivällä paahdettu vuohenjuusto & mansikat salaatissa.
Aika kohtalokkaat värit tuli tuon salanovan vuoksi ;) 


Useampi on varmaan tehnyt kesän aikana mansikkasalaatteja? Meillä täällä talven keskellä kuulee vain lämmittävistä keitoista ja padoista, mutta itselleni 23-29 asteiset helteet menee aivan kesästä :) Siksipä herkuttelin tänään mansikkasalaatilla. Piti ihan santsata, tuo pehmeän kermaisen vuohenjuuston, rapean italialaisen leivän ja mansikan yhdistelmä on niin suussasulava. Varsinkin yhdistettynä hunajaiseen salaatinkastikkeeseen.

Paahdettu vuohenjuusto-mansikkasalaatti (1:lle) & salaatinkastike (3-4:lle)

0,5-1 tumma salanova-salaattinippu
n. 4-6 kirsikkatomaattia
5 cm:n pätkä kurkkua
1 isohko palanen italialaista rapeakuorista leipää
iso kiekko/ 2 kiekkoa vuohenjuustoa (tässä ruohosipulireunainen President)
n. 4-5 mansikkaa lohkoina

Valmista ensin salaatinkastike (alapuolelta) odottamaan jääkaappiin salaatinvalmistumista. Leikkaa leivästä ohuehko siivu ja laita sille vuohenjuustosiivu/-siivut. Laita uunivuokaan ja paahda tosi kuumassa uunissa tai grillivastusten alla leipä ruskeaksi ja vuohenjuusto pehmeäksi. 

Pese salanova, tomaatit ja kurkut. Viipaloi ja asettele lautaselle. Lisää hieman salaatinkastiketta kasvisten päälle. Lohko myös mansikat. Laita valmis, paahtunut, vuohenjuustoleipä salaatin päälle, ripottele mansikkalohkot vielä päälle. Lopuksi, lisää myös juuston päälle salaatinkastiketta ja nauti heti.


Salaattipohjalla perusaineet
Salaatinkastike vuohenjuustosalaatille 

reilu 1/2 dl olii­vi­öl­jyä
vajaa 1/2 pieni punasi­pu­li/ 1/4 isosta
1 rkl balsamiviinietikkaa/ balsamicoa
1 tl Heinz keltaista si­nap­pia
1 tl hu­na­jaa
merisuo­laa myllystä
mus­ta­pip­pu­ria myl­lys­tä

Pilko sipuli niin pieneksi kuin saat. Sekoita kaikki kastikkeen aineet, ja tarkasta vielä maku. Laita kylmään odottamaan salaattia.

Salaatinkastikkeeseen pilkoin punasipulia, myös salotti käy hyvin!

Laita valmis salaatinkastike kylmään odottamaan salaatin valmistumista

Tässä salaatissa sipuli-hunajakastike on myös oleellisessa osassa, kannattaa koittaa!

11 kommenttia:

Maria kirjoitti...

Tosi ihana salaatti! Meillakin on ollut hyvin saatavilla makeita mansikoita (Australian pohjoisosista luultavasti) ja mansikkasalaatti on pyorinyt minunkin mielessa! Lampimaa viikon jatkoa! ;-)

Minna Vuo-Cho kirjoitti...

Mansikat ovat salaatissa ihania. Yleensä meillä syödään niitä jonkun juuston kanssa eli brietä, halloumia, vuohenjuustoa...

Veera kirjoitti...

Oi mikä ihana talvi! En pysty hyväksymään, että täällä kesä alkaa olla jo ohi ja lämpöä oli vissiin kahtena päivänä yli 23 astetta.

Salaatti näyttää eri hyvältä.

Jael kirjoitti...

Hieman tuontapaista salaattia sainkin kun vierailin eräässä paikassa Suomessa tänä kesänä,oli ihanaa! Ja mansikoita sitten syön taas ensi talvena....Pinaattisen salaatin kanssa esim,mansikat ovat ihania!

Pipsa kirjoitti...

Nam, tosi herkullisen näköistä! Salanova on kyllä ihanaa ja tosi omanlaistansa salaattia, sopii varmasti upeasti just mansikoiden ja juuston kera voimakkaan makunsa takia - ei jää niiden jyräämäksi :) Nää kuvat rapean leivän + ihanan salaatin yhdistelmästä ja edellisen postauksen piirakasta saa mut ihan kauhean nälkäiseksi!

arleena kirjoitti...

Ihana salaatti, vuohenjuustoa rakastan ylikaiken. Mansikoiden kanssa sopii myös ja tietysti ihan monen muunkin. On se niin hyvää.

Mausteinen Manteli kirjoitti...

Mansikat ovat täällä edelleen kovin edullisia.. siis jos kadulta ostaa, sain kolme rasiaa kahdella eurolla! :)

Pipsa: En tiedä oletko huomannut, mutta salanova säilyy minusta paremmin kuin muut salaatit?? jos siis menee useampi päivä että saa käytettyä sen puskan. Jotenkin tykkään ostaa sitä myös siksi :)

Pipsa kirjoitti...

Hyvä vinkki muuten tuon säilyvyys! Käy ihan järkeen, kun lehdet ovat jotenkin jämäkämpiä ja "vahamaisempia" (hieman puolukan lehden tapaan) kuin muut salaatit, jotka usein ovat hieman lötköjä reppania jo seuraavana päivänä.

mamãe kirjoitti...

Hei, tulin saman tien vastaviereilulle :) Salaatti nayttaa ihanalle kuten koko blogikin! Meidan puskassa voi vain uneksia maukkaista mansikoista (niita on taalla kylla mutta ne on yleensa raakoja ja happaman makuisia) ja vuohenjuustosta ei taalla ole kukaan kuullutkaan... Herkuttelen siis vaan kuvien valityksella :)

annemi kirjoitti...

Onpa ihana salaatti, ihan vesi herahti kielelle kuvia katsellessa :)vuohenjuusto ja mansikka ovat aivan ihana kombo!

Mausteinen Manteli kirjoitti...

mamae; Joo vuohenjuustohan on tosiaan tarjolla vain joissakin erikoisliikkeeissä tai isommassa hypermarketissa - eniten vaivaa törkeä hinta ja tarjolla vain suurinoiirtein yksi niin peruslaatu (president!) .. no kaikkea ei voi saada. Brasilia ei todella ole juustojen luvattu maa....


annemi: Kiitos :) Vuohenjuusto käy ihanasti tosiaan marjojen ja hedelmienkin kanssa.. vesimeloni toimi kanssa vastaavassa kivasti.