maanantai 3. joulukuuta 2012

Herkulliset korvapuustit

Suomalaisia korvapuusteja nautitaan tottakai maidon kanssa

Meillä on ollut taas kolmenkympin hellepäivä, joka vietettiin aika pitkälti altaalla lojuen ja polskien. Sisälle tullessa teki kovasti mieli jotakin tosi herkullista, mitä voisi kuitenkin leipoa yhdessä parivuotiaan kanssa. 

Kun tekee kerran viidessä vuodessa korvapuusteja, ei niihin löydy bravuuria takataskusta. Googletin hetken mm. hakusanalla "maailman parhaat korvapuustit" ja löysin alle kopioidun reseptin Herkkusuun Paratiisi -blogista. Lisäsin kuitenkin reseptiin vielä kaardemummaa ja muskovadosokeria. Olisin laittanut fariinisokeria, mutta sitä täältä ei saa. Taisin olla aika varovainen sisukseen tulevan sokerin suhteen - kannattaa laittaa reilusti, kuten resepti sanoo ;) Pinnalle voi laittaa raesokeria, jos teilläpäin sellaista myydään (sitä ei kyllä ollut reseptissäkään mainittu niin ei käynyt mielessä noita tehdessä). 

Mutta kylläpä maistui hyvältä kylmän maidon kanssa.. En ole yhtään tavallisen pullan syöjä, mutta tällainen korvapuustimuodossa oleva on kyllä aivan ihanaa jopa minun mielestäni. 

Tytön kanssa maisteltiin ensiksi ne pikkasen levinneet versiot ;) Mutta ihan samalle ne maistui :P

Herkulliset korvapuustit 

Taikinajuuri

4 dl maitoa
1,5 dl luomusokeria
4 dl vehnäjauhoja
hiukan vajaa 2 pss kuivahiivaa

Taikina

lisää 6-8 dl vehnäjauhoja
150 g sulatettua voita 
0,5-1 rkl kaardemummaa

Sisus

voita
reilusti luomua hienoa sokeria ja muskovadosokeria (fariinisokerin puutteessa)
kanelia

1. Valmista taikinajuuri. Lämmitä maito n. 42-asteiseksi. Lisää sokeri ja jauhot joihin kuivahiiva on sekoitettu. Laita juuri liinan alle n. 10 minuutiksi. 

2. Lisää loput vehnäjauhot ja pehmeä voi ja alusta taikina hyvin käsin. Alusta taikinaa voimakkaalla liikkeellä niin, että siitä tulee kuohkea. 

3. Laita taikina vielä vähäksi aikaa nousemaan liinan alle. (Minulla 30-45 min.)

4. Kauli taikina ohueksi levyksi ja voitele se kauttaaltaan voilla. Ripottele päälle runsaasti hienoa sokeria/fariinisokeria ja kanelia. Kääri lyhyeltä sivulta alkaen rullaksi ja leikkaa suoraan pulliksi ja laita leivinpaperin päälle taitoskohta alaspäin. 

5. Anna pullien vielä hetki kohota liinan alla. 

6. Voitele pullat kananmunalla. 

7. Paista pullia 250-asteisessa uunissa 10 minuuttia. 

8 kommenttia:

Sari - CampaSimpukka kirjoitti...

Voi, pitäisikin leipoa pullaa pitkästä aikaa! Hyvä jos laskiaispullat olen vuosittain tehnyt. Poikien pappa on mestari tekemään korvapuusteja ja kun on vuosien varrella ollut poikia vahtimassa, on tiedossa ollut aina pullanleipojaiset:)

Minna Vuo-Cho kirjoitti...

Meillä syödään aina mummin ja pappan pullia, joten oma taito on jäänyt korvapuustien osalta aika vajavaiseksi.

Pitäisi vähän treenata, mutta kuka ne kaikki pullat sitten söisi, kun pakkasessakin on vielä mummin pullia jäljellä ?

Jael kirjoitti...

On aika haastavaa tehdä pullaa tuossa kuumuudessa,mutta teillä kai on hyvä ilmastointi? En ole minäkään pullan ystävä,mutta kunnon korvapuusti kyllä maistuisi joskus:)
Suloinen pikkuneiti:)

Mausteinen Manteli kirjoitti...

Campa: Meillä kanssa äiti ja siskonikin tuollaisia pullamestareita.. mikäs sen mukavampaa. Leipovatkin aika usein niin ei itsellä käy mielessä normaalisti ;)

Minna: no tuohan on positiivista että pakkasessa on jo pullaa.. mulla ei nimittäin koskaan ;) PAITSI NYT ;).. jee

Yaelian: ei meillä kuule ole ilmastointia laisinkaan :) Se on raskaana vielä extramukavaa, varsinkin kun uunin tiivisteetkin falskaa... aika kuumaa menoa on :)

Meeri kirjoitti...

Onpas herkullisen näköisiä korvapuusteja! :) Mitäs syötte itsenäisyyspäivänä? Täällä keitto tulilla, tänä vuonna otetaan hieman rennommin ja syödään sisaruslounas päivällisen sijaan.. superkokki-sisko kun on ulkomailla niin hiiret hyppii pöydillä ;) Olette mielessä! P.s. Minna: Moikkamoi, hyvää itsenäisyyspäivää teidänkin perheelle! :)

Hanna kirjoitti...

Hei! Oletko tuonut kardemummat Suomesta vai onnistuitko löytämään jostain ihan kunnollista (jyvästä jauhettua) kardemummaa? Asun Florianópoliksessa ja mies toi työmatkalta Riosta kardemummaa, mutta siihen oli jauhettu myös kuoret, joten se oli tosi vaaleaa ja mietoa, eli sitä saa kyllä lotrata paljon jos haluaa johonkin kardemumman maun.

Mausteinen Manteli kirjoitti...

Hanna: kaardemummaa loytyy meilta sp:sta pao de acucarista tuontipuolelta semmosessa vihreakorkkisessa putkilossa isoina jyvina jotka pitaa avata jokainen erikseen ja laittaa siemenet mortteliin ja jauhaa pieneksi. Koskus olen jiin laiska etta avaan vain ja kaadan isohkot siemenet taikinoihin ja kakkupohjiin. Jyvien kuoria en kayttaisi, tosi kovia on...

Hanna kirjoitti...

^Niin vähän arvelinkin. Näin täällä erikoiskaupassa kanssa niitä kokonaisia jyviä, mutta ne oli jotain 50 realin pintaan sellanen 50g purnukka, eli jäi kaupan hyllylle. Niin pieni purkki olis tuoda Suomesta ja siitä riittäis pitkäks aikaa, mutta kun aina ei osaa ennakoida.