perjantai 21. joulukuuta 2012

Jouluiset brigadeirot pikkukupeissa joulupöytään

Brigadeirot sopivat joulupöydän jälkiruuaksi jouluisilla mausteilla

Ehkä maailman nopein ja helpoin pieni jälkkäri, josta saa juhlaan kuin juhlaan sopivan helposti varioimalla koristeissa ja mausteissa: 

Jouluiset brigadeirot pikkukupeissa (10 kpl)

1 tlk kondensoitua maitoa (Nestle Moca)
2 dl kermaa (creme de leite)
80 g tummaa suklaata
1/2 tl kanelia
reilu hyppysellinen kaardemummaa morttelin kautta
reilu 1 tl vanilja-aromia tai vaniljasokeria
Koristeluun: pari piparkakkua, kourallinen mantelilastuja, rusinoita pieneksi leikattuna, tomusokeria siivilän kautta

Lämmitä kattilassa kondensoitu maito ja suklaa. Sekoittele 5 minuuttia. Lisää sitten vielä kerma ja sekoittele 5 minuuttia miedolla lämmöllä. Mausta. Laita levy pois päältä, sekoita hyvin ja valuta löysähkö massa pikkukuppeihin (10 kpl). Koristele ja laita kupposet jääkaappiin tekeytymään paksummaksi ja odottelemaan tarjoilua mutta ota tunti ennen tarjoilua lämpenemään huoneenlämpöön. (Huom! Odota kuitenkin, että massa paksuuntuu jääkaapissa, eli brigadeiroja ei voi syödä heti vaan massan vetäydyttyä paksuksi) 

Jos sinulla on kiire, vastaavasti voit tehdä myös niin, että laitat koristelemattomat brigadeirot pakkaseen ja otat ne tunnin päästä koristeltavaksi ja tarjoilet samantien. Mutta ne säilyvät pakkasessa pidempäänkin, jos niille ei ole heti käyttöä. En ole itse testannut muuttuuko koristeet jotenkin pakkasessa, ja siksi suosittelen koristelua vasta tarjoiluvaiheessa. 


Joulupöydän makeita pikkusyötäviä

Brigadeirojen koristelussa on rajana vain mielikuvitus

12 kommenttia:

Jael kirjoitti...

Ihanan helpolta tosiaankin kuulostaa:) Mutta taitaa olla aika makea.

Meeri kirjoitti...

Voi että on kauniita! Saakohan tuota kondensoitua maitoa perus-marketeista suomessa vai täytyykö etsiä erikoisliikkeistä?

Mausteinen Manteli kirjoitti...

Yaelian: Onhan se, sillä tavalla riittää yksi kuppi per syöjä ;) Paitsi lapsille.. meillä tyttö meinaa juosta jääkaapille aina lisää hakemaan jos tuon vain yhden tällaisen pöytään..

Meeri: Nykyään mitä ilmeisimmin löytyy suomestakin kaikista prismoista, cittareista, stockalta jne. Kyseessä ei ole siis se tuote joka on valmiiksi kinuskiksi keitetty (doce de leite) paksu toffee vaan se ihan valkoinen maitomuotoinen vielä ;) Sanovat että löytyisi kookosmaitojen lähettyviltä tai tölkkitavaroista muutoin.

Anna kirjoitti...

Voi hyvät hyssykät kaikkia mun lempimakuja samassa kupissa!

Minna Vuo-Cho kirjoitti...

Voi, miten ihanan näköistä ja herkullisen kuuloista. Tämä menee ihan ehdottomasti välipäivien kokeilulistalle ! Tiedä vaikka tästä tulisi uudenvuodenaaton jälkkäri meille :-)

Mausteinen Manteli kirjoitti...

Anna: no ämppäsin tosiaan aika monet joulumausteet samaan kuppiin niin varmasti sopii jouluun ;)

Minna: Kiitos kaunis ! Kannattaa tosiaan koittaa jos iskee vielä konvehtien jälkeen välipäivinä makeanhimo ;) Meillä erityisesti tyttö ihan hulluna brigadeiroihin. Itse tykkään kun ovat pieniä kooltaan jälkiriuuaksi.

Meeri kirjoitti...

Noniin, täällä alkaa tämän brassiherkun kokeilu :)Illalla raporttia kuinka onnistui..

Katja kirjoitti...

Tämä menee jossain vaiheessa ehdottomasti kokeiluun!:)

Anonyymi kirjoitti...

Millaista tuo on koostumukseltaan?

Mausteinen Manteli kirjoitti...

Anonyymi: brigadeirot kupissa on sellaista hyvin jämäkkää vanukasta muistuttavaa ehkä, ei kaadu kupista pois jos kupin kääntää toisinpäin jne.

Siskoni teki tätä suomessa, ja en tiedä oliko heillä jäänyt jäähdytysaika liian lyhyeksi (arveli itse näin) vai onko suomalainen tuote kondensoidusta erilaista mutta löysemmäksi jäi hänellä.

Netta kirjoitti...

Nam, näyttääpää herkulliselta täytyykin kokeilla tuollaista. Muutenkin ihanannäköinen blogi, täytyykin tulla tänne uudestaan makustelemaan :)

Minna Vuo-Cho kirjoitti...

Ei ihan ehditty uutena vuotena näihin, mutta tänään herkuteltiin.

Copycat kehuskelee lainareseptiä "Ja kaikkea muuta" sivulla facebookissa :-) Kiitokset siis sinne Brasiliaan. Oli tosi herkkua.