Itse tehty vaniljasokeri sopii vaikkapa joulunalusviemisiksi |
Itse tehty vaniljasokeri on onneksi yksinkertaista valmistaa, kun kaupastakaan meilläpäin ei sitä saa. Itse käytän vaniljasokeria kotikeittiössä paljon ja minusta se sopisi mainiosti myös joulunajan viemisiksi vaikkapa naapurille.
Itse tehty vaniljasokeri
2 dl luomusokeria (açúcar cristal orgânico)
2 vaniljatankoa
Kaada hienosokeri sekä noin parin sentin pätkiksi pienityt vaniljatangot tehosekoittimeen ja aja ne iiiihan hienoksi. Tarkasta, että kaikki tangon palaset ovat surahtaneet terien läpi.
Säilö ilmatiiviiseen astiaan. Koristele purkki esimerkiksi juuttinarulla tai silkkunauhalla ja vie ystävällesi tuliaisena tai käytä omassa keittiössä.
Muita omatekoisia jouluviemisiä löydät esim. aiemmista postauksista omatekoinen luumuhillo ja marmorisuklaa joulumakeisiksi.
Hieno sokerini on luomulaatuinen, hieman ruskeampi kuin ihan valkaistu sokeri |
Käytä kotitekoinen vaniljasokeri itse tai vie ystävälle |
14 kommenttia:
Minäkin olen jemmaillut kaikkia käytettyjä tankoja, kun niistäkin kuulema saa hyvää vaniljasokeria. Pitäisi vaan laittaa tehosekoitin laulamaan.
Kiva idea! Vaniljauutetta minulla on muhimassa ollut jo lokakuulta asti ja se tuoksuu jo taivaalliselta. Mutta sokeria voisikin heti huomenna tehdä!
Kiitos kommenteista :) Sokeriahan voisi tehdä niinkin että jättää ne vanhat tangot pöyrimään purkkiin sokerin kanssa, mutta taitaa kestää kauemmin saada ns. käyttövalmis sokeri :)
Niin ja rakenne on nyt sellainen ihan sileä, eikä hienosokerimainen :P
Meillä on aina purkissa sokeria, johon tökitään vaniljatankoja, joiden siemenet on käytetty muuhun tarkoitukseen. Voisi kokeilla tuota jauhamistakin.
Minäkin laitan aina käytetyt vaniljatangot kuivattuina sokeripurkkiin. Antaa makua tosi kauan !
Olen jauhanut vaniljatankoja jauheeksi ja käytän sitä,sekä laittanut itse vaniljauutetta.Jännää että Brasiliassa ei myydä vaniljasokeria! Kiva lahja sitten ehkä sikäläiselle:)
Näyttää tosi kivalle tuo sokeri, pitäis joskus tehdä itse! :)
Tein tätä tänään. Pitää muuten olla varovainen, ettei tehosekoitin kuumene liikaa, kun kuivaa sokeria surruutellaan! Sokeri oli melko lämmintä, kun kaadoin sen kulhoon. Mutta tuoksu oli kyllä mahtava. Mahtaakohan se muuten kovettua purkissa, kun vaniljatangot ovat kuitenkin melko tahmean kosteita?
Antaako ne vaniljatangot siellä sokerin seassa tasaisesti makua siis koko sokeriin vai miten usein niitä pitää sekottaa ja kauanko antaa vaikuttaa? Itse en oo ikinä pitänyt niitä sokerin seassa kokonaisena. Tällä tehosekoitinmetodilla saa myös ne pisteet sokeriin sekä hienomman rakenteen ;) (eipä noilla niin väliä) :D
Campasimpukka: Niinkö? Mä vedin nyt ihan perinteisessä tehosekoittimessa kans tämän (en blenderissä), mutten huomannut samaa, vaikka siis.. maistelin matkan varrella sokeria ihan sormella, kun lisäilin lisää vaniljatankoa, että saan tarpeeksi vaniljaista.. No ehkä surruutin sen verran vähempi aikaa tai sitten koneeni on jotenkin eritehokas?! Hyvä huomioida kumminkin! Täytyypä katsoa käytännössä miten käy tuon kovettumisenkin kanssa, olen huomannut kovettumista kyllä ihan kaupankin versiossa - ravistan purkkia monesti automaattisesti jo etukäteen vaikka käytänkin tätä aikamoista tahtia. Katsotaan kuinka käy :)
Pieni korjaus kuvatekstiisi: Sokeria ei valkaista!
Anonyymi: Totta! Hyvä korjaus.. Puhutaankin vain puhdistetusta sokerista, eikä sitä itse asiassa valkaista ollenkaan :) Kiitti!
Kiva idea! Tällaisia lahjoja on mukava antaa ja saada itsekin. Vastedes pitääkin hyödyntää myös käytetyt vaniljatangot.:)
Hei ihana ohje!! Tämä tulee kokeiluun heti huomenna! Näiden vaniljasokerit ja vaniljaesanssit kun todellakin maistuu jollekin ihan muulle kun aidolle vaniljalle.
Lähetä kommentti