keskiviikko 20. marraskuuta 2013

Hellepäivän kevyt tomaatti-itusalaatti

Helteeseessä toimii kevyt salaatti

Tervetuloa uudet lukijat (ja te vanhatkin toki)!

Meillä on menossa tosi kuuma viikko ja olemmekin viettäneet ulkona tosi paljon aikaa mm. uiden. Mies lähti viime sunnuntaina työmatkalle Eurooppaan. On ollut aikamoista hulabaloota täällä kotosalla lasten kanssa. Tänään halusin hyödyntää kansallisen vapaapäivän hiljaiset kadut ja kävin hakemassa hieman salaattiaineita itsekseni. (lapsilla oli toki kodinhoitaja perään katsomassa!) Esikoinen syö tosi mielellään ituja, niin ostin niitäkin sitten kevyeen hellepäivän salaattiini.

Kevyt tomaatti-itusalaatti

salaatinlehtiä
2 kypsää tomaattia
ituja
basilikaa
oliiveja
punaista paprikaa
1 valkosipulinkynsi
balsamicoa
oliiviöljyä
suolaa
pippuria

Marinoi jääkaapissa muutama tunti tomaattilohkoja, joissa 1 valkosipulinkynsi murskattuna, mustapippuria, suolaa, balsamicoa ja oliiviöljyä. Kokoa salaatinlehtien päälle ituja, marinoitunut tomaatti, silputtu paprika, muutamia oliiveja. Koristele basilikanlehdillä. Mausta suolalla, pippurilla ja öljyllä vielä tarvittaessa.

Tomaatti-itusalaatti

6 kommenttia:

Maria kirjoitti...

Ihanan raikas salaatti :-) Idut on itsella jaaneet nyt ruokavaliosta pois (niita kun ei suositella syotavan tassa vaiheessa), mutta muuten niita tulee popsittua salaateissa usein, varsinkin kesaisin! Taallakin on taas lamminta ja kesa ihan nurkan takana (virallisesti alkaa joulukuussa). Ihanaista loppuviikkoa! x

Jael kirjoitti...

Helteellä tosiaankin maistuvat kevyet salaatit parhaiten.Meillä on nyt ollut jo viileämpää mutta viikonlopuksi on taas luvattu normaalia lämpimämpää säät:(

Satu kirjoitti...

Miten aina keksitkin niin kivoja ja monipuolisia salaatteja. Mulla salaatinteko tahtoo aina mennä samoja ratoja, ja sitten jos ostan jotain "erikoisempaa", se tahtoo unohtua kaappiin. Mistä tulikin mieleeni, että täytyykin lähteä tekemään ratsia jääkaappiin. ;-D

Pipsa kirjoitti...

Aah täällähän on kokattu vaikka mitä herkullisuuksia viime aikoina!! Lohen ystävänä varsinkin tuo aikaisemman postauksen annos näyttää fantastiselta. Samoin kyllä tämäkin maittaisi mulle :)

Mukava kuulla, että siellä on helteistä vaivaa, kun täällä sataa vettä kuin kaataen, enkä edes muista, milloin mulla ois viimeksi ollut kuivat jalat! Haha leikki leikkinä, kuulostaa ihanalta!

Minka kirjoitti...

Oih nam mikä salaatti! :-) Me just muutama viikko sitten syötiin kans pitkästä aikaa salaattia, jossa oli ituja. Oli kyllä hyvää :-) Joskus innostun idättämään niitä itse mut nyt saatiin mummolta torilta ostettuja luomuituja. Nams!

Mausteinen Manteli kirjoitti...

Tuo itupaketti olikin tosi iso. Niitä tuli syötyä vähän joka käänteessä, kun kerran osti paketin :) Enää ei helteet hemmottele meitäkään, vaan on satanut taukoamatta jo useamman päivän. Ottaisikohan sen kunniaksi lasillisen glögiä nyt kun vielä pystyy ;)