lauantai 14. joulukuuta 2013

Chili-sitruskatkaravut vaalealla leivällä

Chili-sitruskatkaravut vaalealla leivällä 


Teen todella harvoin kotona katkarapuja, koska mies ei niistä kauheasti perusta. Nyt löysin tuoreita, niin ostin pienen määrän naposteluun iltamyöhälle. Kannatti tehdä, koska maistui meille molemmille sitten kumminkin ;)

Chili-sitruskatkaravut (2:lle naposteluun)

Katkaravut ja marinadi
100 g tuoreita jättikatkaravun pyrstöjä tai isoja katkarapuja, puhdistettuna 
(tai vastaavasti poista suoli terävällä veitsellä) 
1 limen mehu ja kuori raastettuna
1/2 appelsiinin mehu ja kuori raastettuna
1/2 punainen chilipalko, ilman siemeniä silputtuna
1 valkosipulinkynsi, silputtuna
1/2 rkl luomusokeria
1 rkl oliiviöljyä

Koristeluun 
ruohosipulia

Vaaleaa leipää & voita

Marinoi katkarapuja puoli päivää marinadissa jääkaapissa kelmun alla. Kuumenna pannu ja paista katkaravut nopeasti pannussa öljyssä kypsiksi. Siihen menee n. 2 min. Varo ylipaistamista (sitrusmarinadi jo kypsentää lihaa). Mausta vielä kevyesti suolalla. Nauti vaalealla leivällä tai vaikkapa yksinkertaisen salaattipedin päällä. Koristele ruohosipulilla.

Tarvitset ainakin...
Hedelmäinen chilimarinadi katkaravuille. Ravut näkyy hieman kallistaessa.
Ravunpyrstöleipäsiä

5 kommenttia:

Maria kirjoitti...

Aussit rakastavat katkarapuja ja niita on taalla tosi hyvin saatavilla. Ne on yleensa joulupoydassakin aina tarjolla, kuten muukin seafood (oisterit jne). Nama kuulostaa juuri sopivalta naposteluruoalta vaikka uudeksi vuodeksikin :-)

Heidi kirjoitti...

Vaikuttaa hyvälle! Itsellä olisi pakkasessa jättikatkaravun pyrstöjä, pitäisikin kokeilla näitä vaikka uutena vuotena :)

Hiidenuhma kirjoitti...

Ihana iltapala. Taidankin yllättää perheen joku ilta näillä!

Jael kirjoitti...

Onpa herkullinen ja viettelevä iltapala;D

Mausteinen Manteli kirjoitti...

Kiitos! Täällähän katkaravut tarjoillaan useimmiten sellasten friteerattujen pallojen sisällä.. tai sushi-paikoissa usein perinteisesti friteerattuna.. että vaihtelua näin :)