perjantai 17. tammikuuta 2014

Fenkoli-serranokinkkusalaatti

Fenkolia, parmesaania ja serranokinkkua salaattipedillä

Fenkoli-serranokinkkusalaatti (2:lle)

serranokinkkua
1 iso fenkoli
1 pieni kurkku
parmesanjuustoa
mustapippuria
oliiviöljyä
tuoreen sitruunan mehua
(suolaa)
rypsiöljyä (fenkolin paistamiseen)


Leikkaa fenkoli sopiviksi lohkoiksi. Paista rypsiöljyssä paistinpannulla hieman ruskeaa sävyä ja rakennetta pehmeämmäksi (ei toki ihan pehmeäksi). Purista paistaessa joukkoon tuoreen sitruunan mehua sekä mausta suolalla ja pippurilla kevyesti. 

Kokoa salanovasalaatinlehtien päälle kurkkuviipaleet, paistettu fenkoli, ilmakuivattua kinkkua ja rouhi parmesaanista lastuja. Mausta oliiviöljyllä ja pippurilla (halutessasi vielä sitruunan mehulla).

Parmesan toimii enemmän kuin hyvin tässä salaatissa

5 kommenttia:

Minna Vuo-Cho kirjoitti...

Tällaiset perussalaatit maistuvat ihanilta aina välillä!

Niin, ja olethan huomannut, että blogini osoite on muuttunut ? Ja kaikkea muuta löytyy nykyään osoitteesta http://jakaikkeamuuta.blogspot.fi/

Siiri kirjoitti...

Hieno makuyhdistelmä. :)

Alena Vorontsova kirjoitti...

Mmm))Great))Would you like to follow each other? Just let me know in my blog. xoxo
http://www.elationofcreation.com/

Maria kirjoitti...

Täällä ikävöidään Mausteista Mantelia! Sulla on kyllä varmasti aika paljon muutakin tekemistä nykyisin :-) Halit Sydneystä! x

Linda kirjoitti...

It looks very good! :)