sunnuntai 2. marraskuuta 2008

Pohojosen herkkuja


Tänään nautiskeltiin kylässä kaikelaisia herkkuja pohjoisesta, hilloista ja poronkäristyksestä lähtien. Kyllä maistuu oikea rieska ihan eriltä kuin nämä etelän versiot meidän kaupoissa. Suosittelen *nam*

3 kommenttia:

MiaO kirjoitti...

Voih mitä kotoisia Pohojosen herkkuja täällä! Noita makuja onkin ikävä. Noista ei juurikaan mitään taida saada täältä. Täytynee tyytyä syömään pelkillä silmillä.

pensastasku kirjoitti...

Tuli melkein koti-ikävä. Vasta uunista otettu rieska, parempaa leipää ei ole. Hilloja (ei lakkoja) ja poronkäristystä, potkakiekkoja, savuporoa, siis yleensäkin poroa. Pariviikkoa sitten Järvenpään torilla oli savukoskelainen poromies myymässä poroa monenlaisessa muodossa. Ja minäpä ostin. Nyt on herkuteltu jo useamman kerran. Tuo aito rieska vain puuttuu.

Risulinna kirjoitti...

miao: heheh joo voin kuvitella kuin kallista se olisi jos löytäisit jostakin sieltä hilloja tai vaikkapa poron lihaa :)

pensastasku: kyllä vaan.. joskus olin mukana lapsena kun leipoivat rieskaa vanhan mallin mukaan.. ja vieläkin muistan kuinka hyvää se on oikean voin kanssa. Mikään ei voita sitä :) Mutta saa tuolta oulun seudulta jo aivan erilaista rieskaa kaupastakin kuin täältä espoossa.

Poroa on meilläkin tuolla kaapissa, taitaa tuo mies syödä ne lihat ennen kuin edes kerkeän ruokaa ympärille suunnitella.. ;) harvinaista herkkua se on meilläkin. No, onneksi sentään graavattua lohta saa usein jos ei muuta niin.. :)