lauantai 2. toukokuuta 2009

Aurinkoinen lounas lohesta ja halloumista




Selasin aamulla Nysten, Tavi & Tuohikorpi: "Laihdu ilman nälkää - juhli hiilihydraattitietoisesti" -kirjaa ja en voinut olla tekemättä halloumista jotakin. Nämä kirjan kuvat on niin upeita ja reseptit niin hyviä, että.. huoh.. tämä kokkikirja jos joku on hyvä hankinta :) No, päädyin sitten grillaamaan koko lounaan: lohta mintunmakuisella salaattipedillä ja kirpeällä kastikkeella, paahdettuja paprikoita ja grillissä sulatettua halloum-juustoa. Löysin yllä mainitusta kirjasta ihanan vihreän kastikkeenkin, mutta tein siitä ihan oman raakaversioni, koska kaapista ei löytynyt kaikkea mitä alkuperäisessä oli..

Vihreä kastike salaattipedille
1/2 dl oliiviöljyä
1/2 dl tuoretta minttua
1/2 dl tuoretta basilikaa
2-3 rkl sitruunan mehua
1 valkosipulinkynsi
ripaus pippuria

Sekoita tehosekoittimessa kastikeaineet ja kaada salaattipedin päälle sopiva määrä.

Muut
Tee lohelle salaattipohja lollo rossosta sekä tuoreesta mintusta. Anna halloum-juustopalasten olla maidossa n. 1/2-1 h ennen niiden grillaamista, jotta saat niistä liian suolaisuuden pois.

Paahda paprikapalaset, lohifileet ja halloum-juustopalaset grillissä ihanan värisiksi ja nauti!

Tänään piti tehdä myös fenkolia grillissä, mutta kun esikeitin sitä ja sitten halkaisin sen ennen grilliin viemistä, niin fenkoliyksilö ei tainnutkaan olla aivan priimakuntoinen, joten jouduin luopumaan siitä. Siskot kokkaa -keittiössä kun tehtiin aivan ihanalta kuulostavia fenkoleita juuri..

2 kommenttia:

Jael kirjoitti...

Herkulliselta kuulostaa ja ihanan värikkäät kuvat!

Mausteinen Manteli kirjoitti...

Yaelian: kiitos, joo itse grillattu maistuu kauhean hyvin mulle ainakin. Ja onhan se eri meininki kun suomessakin voi jo käyttää taas parveketta.. tuntuu niin kesältä ;)