tiistai 21. heinäkuuta 2009

Ihanat kotimaiset marjat



Mökkireissulta mukaan kotiin saapui kauhea kasa marjoja - kahden hengen taloudessa tällainen määrä pisti pasmat hieman sekaisin ja pakasteen sisältö pitikin miettiä kokonaan uusiksi. Mustikat löytyi mökkimetsästä kahden reippaan sukulaismiehen ämpäriin, mutta mansikat on ostettu läheiseltä mansikkatilalta. Kyllä nyt kelpaa leipoa marjapiirakoita tai syödä vaikkapa marjarahkaa.

Pakastan mansikat viipaloituna rasioissa pienen sokerimäärän kanssa. Sokerihan säilyttää aromin, värin, rakenteen ja C-vitamiinin (kuulemma).



2 kommenttia:

Merituuli kirjoitti...

myös ripaupsella hunajaa sanotaan olevansama vaikutus huin sokerilla. upea määrä mustikoita!

Mausteinen Manteli kirjoitti...

Hyvä tietää! käyttäisin mielummin hunajaa.. kiitos vinkistä :)