Omenakaurapaistos |
En arvannut, että saisin aviomiestäni koskaan innostumaan ihan ihka-itsenäiseen keittiöpuuhasteluun, mutta olin väärässä. Hetken kun jaksoi odotella, niin tänään se sitten tapahtui - sain nautiskella ukko kullan itse tekemää omenakauraherkkua. Ja voi että se olikin hyvää! Tutun ja turvallisen yläasteen köksänkirjan sijaan resepti löytyikin lopulta googlen listassa ensimmäisenä "omenakaurapaistoksella" haettaessa.
Omenakaurapaistos (6:lle)
Resepti on kopioitu suoraa Myllyn Paras -resepteistä tähän alle:
n. 5 isoa omenaa
1 tl kanelia
100 g voita
1 dl fariinisokeria
3 dl kaurahiutaleita
½ dl vehnäjauhoja
Lohko kuoritut omenat voideltuun uuninkestävään paistosvuokaan, ripottele pinnalle kanelia. Sulata rasva, sekoita siihen ohjeen loput ainekset. Levitä seos omenalohkojen päälle. Kypsennä 200-asteisen uunin alatasolla n. 30 min. Tarjoile vaniljakastikkeen kanssa.
Herkkua helposti omenoista |
4 kommenttia:
Tama onkin muuten hyvaa herkkua! On pitanyt minunkin kokeilla, pitaapa pistaa vaikka ensi viikonlopun herkkulistalle :)
Mukavaa alkanutta viikkoa!
Tämä on meidän perheen herkkua. Sitä pitää aina silloin tällöin tehdä.
Tujaus omenacalvadosta tarjoillessa tekee muuten myös terää ja on miehen mieleen;) Oma resepti syntyi Affenanmaan matkalla. Tämä on NIIN hyvää! Olen syönyt tuoreita omenoita jo 20 kg tänä syksynä, enkä ole ollut flunssassa.
Pau: huh, kuulostaa hyvältä idealta! Täytyypä koittaa ehdottomasti! Jotenkin sitä on niin kiinni siinä miten tuo on "aina tehty" niin ei käynyt mielessäkään..
Lähetä kommentti