tiistai 25. toukokuuta 2010

Raparperi-rusinapiirakka

Raparperipiirakka

Raparperi-rusinapiirakka

Pohja (pohjan ohje on poimittu täältä Kinuskikissalta)


vajaa 300 g voita

2 dl sokeria

2 kananmunaa

4 dl vehnäjauhoja

2 dl kaurahiutaleita

Vatkaa voi ja sokeri vatkaimella. Lisää kananmunat hyvin vatkaten. Sekoita joukkoon vielä vehnäjauhot ja kaurahiutaleet. Painele taikina leivinpaperilla vuoratun reiluhkon piirakkavuoan/astian pohjalle ja reunoille. (Lisäys: vuokani on kooltaan 36 cm x 24 cm)

Täyte

1 dl sokeria
n. 500g raparperipaloja
1, 2 dl rusinoita
2 rkl mantelilastuja
1/2 tl kanelia
1/2 tl kaardemummaa
1 rkl perunajauhoja
n. 1 rkl fariini- tai ruskeaa ruokosokeria
n. 1/2 tl vaniljasokeria

Sekoita täyteaineet ja laita piirakkapohjan päälle.

Paista 200 asteessa n 45-50 minuuttia. Suojaa pinta foliolla, jos se meinaa tummua. Anna piirakan vetäytyä hetki ennen tarjoilua.

*Lisäys:

Raparperihilloke
Loput raparperinvarret (5 kpl) kuorin ja leikkasin palasiksi kattilan pohjalle. Lisäsin lorauksen vettä (joku 0,5-1 dl) ja ehkä n. pari rkl hillosokeria, ripauksen vaniljasokeria ja 2 kokonaista anista. Keittelin 15 min. Raparperihilloke käy oikein ihanasti vaikkapa täytekakkuun ja muihin torttuihin sisälle.

Raparperipiirakkaa ja vaniljajätskiä

8 kommenttia:

Maria kirjoitti...

Pitaapas kokeilla, kuulostaa oikein herkulliselta :)

Risulinna kirjoitti...

Maria: kiitti, piirakka oli kyllä hyvä ja mehukas. Pikkaisen vaihtelua ehkä noihin perinteisempiin raparperipiiraisiin. vaniljajätski sopii hyvin tämän kanssa.

Nimeni on Hilpi kirjoitti...

Namskis ja maiskis. Pitänee hakea palstalta raparperit ja yrittää onnistua tekemään herkullisen oloinen piirakka. Jonna

Yaelian kirjoitti...

Raparperi on niin mielettömän hyvää,että aina on kivaa löytää uusia reseptejä!

Anonyymi kirjoitti...

Kuulostaa ihanalta, tätä on pakko kokeilla! Miten iso vuoka sulla oli tuossa?

Risulinna kirjoitti...

Anonyymi: Vuoka on suorakaide, kooltaan 36 cm x 24 cm. Eli aikas iso piirakka tulee ja runsaanlaisesti tuota täytettäkin siihen.

Anonyymi kirjoitti...

Kiitos tiedosta, tiedän vähän minkäkokoiseen vuokaan alan sitä sovittamaan. Tuosta kuvasta en heti ajatellut että olisi noinkin iso vuoka mutta voin määrästä ajattelin että aika iso satsi on kyseessä. :)

Risulinna kirjoitti...

Anonyymi: juu, itse asiassa tämä on Kinuskikissan pohjan reseptistä tuplaversio. Mulla oli tarkoitus tehdä kaksi piirakkaa aluksi, mutta minusta se oli yksinkertaisena liian pienen oloinen pohja niin tein tuplan isompaan vuokaan :)