maanantai 23. toukokuuta 2011

Täytetyt croissantit


Tänään tein vähän kuin piknic-ruokaa ihan kotosalle kuitenkin. Täytin nämä runsaat croissantit (itse tehdyillä) jauhelihapihveillä, tomaatilla, basilikalla, mozzarellalla ja levitin pohjalle Philadelphia-tuorejuustoa.

Täytetyt croissantit 

Jauhelihapihvit
n. 400 g jauhelihaa
1/2-1 dl korppujauhoja
1/2 pakettia Philadelphia-tuorejuustoa
kourallinen tuoretta basilikaa silppuna
reilusti kuivattua oreganoa
reilusti valkosipulia silppuna
mustapippuria myllystä
suolaa myllystä
2-3 rkl oliiviöljyä

Sekoita kaikki taikinan aineet yhteen. Älä pihistele mausteissa, nämä pihvit saa maistua. Muotoile pitkulaisksi pihveiksi ja paista paistinpannulla öljyssä valmiiksi.

Leikkaa croissantit auki mutta jätä puolet takaa vielä pienesti kiinni. Sivele alapinnalle Philadelphia-tuorejuustoa. Laita 2-3 viipaletta (balsamicossa hetken marinoitunutta) tomaattia kuhunkin croissanttiin. Lisää sitten pari viipaletta mozzarellaa (joissa ripaus suolaa ja pippuria) ja joitakin basilikan lehtiä tomaattien päälle. Lopuksi lisää valmiit jauhelihapihvit (1-2) päälle ja sulje kansi. Nauti samantien!

1 kommentti:

Tupu kirjoitti...

Ahh, nämä on mun herkkua.
Voisin syödä vaikka kuinka monta.