tiistai 16. elokuuta 2011

Kantarelliquiche


Tällä mukavalla (aiemmin siis testatulla) ohjeella tein tänään sienipiiraan raaka-aineena kantarelli.


Kantarelliquiche

(5 pientä (12 cm:n) vuokaa)
Tarvitset:


Aloita tekemällä pohja. Sekoita voi, jauhot ja suola hyvin keskenään. Lorauta pikkasen vettä mukaan niin taikinaa on helpompi painella voideltujen vuokien pohjalle. Paista yksittäisvuoat 180 asteessa noin 10 minuuttia, että pohja on hieman kullanruskea.

Tee seuraavaksi täyte. Kuullota pieneksi silputtu pieni sipuli paistinpannulla voissa ja öljytilkassa. Lisää joukkoon puhdistetut sienet. Anna pehmetä. Kaada joukkoon kerma ja mausteet. Anna hautua niin että kerma paksuuntuu. Täytä esipaistetut pohjat sienitäytteellä.


Sekoita erillisellä kulhossa kananmunat, maito ja kerma. Lisää esipaistettuihin pohjiin sieniseoksen päälle maitoseosta niin, että piirakat täyttyvät. Laita lopuksi juustoja piirakoiden päälle. Paista 180 asteessa n. 30 minuuttia tai kunnes neste on jähmettynyt ja piiraat ovat kauniin kullanruskeita.



2 kommenttia:

Maria @ Scandi Foodie kirjoitti...

Voi kun taaltakin saisi kunnon kantarelleja! Ihana piirakka!

Liinu kirjoitti...

Nam! Tätä täytyy kyllä joskus testata, vaikuttaa niiiin hyvältä!