Sitrus-sipulisalaatti |
Uusin K-kauppojen Ruoka-Pirkka (marraskuu 2011) kirjoittaa klementiinin sopivan tarjottavaksi myös salaateissa, jälkiruoissa ja leivonnaisten koristelussa. Perässä on sitten luonnollisesti reseptejä aiheeseen liittyen. Siitä sain innostuksen koittaa sitrusta taas salaatissa, koska edellisestä kerrasta on jo aikaa.
Sitrus-sipulisalaatti
(4:lle)
4-5 klementiiniä (käytin myös appelsiinia)
2 tomaattia
2 punasipulia
oliiviöljyä
reilu 1 rkl balsamiviinietikkaa
rouhaisu suolamyllystä
ripaus sokeria
12 kivetöntä vihreää oliivia
Kuori ja viipaloi sitrukset. Viipaloi tomaatit ja kuoritut sipulit.
Seuraavaksi voit käyttää sipuleita paistinpannulla ja maustaa ne reseptin mukaisilla mausteilla tai maustaa vastaavasti kaikki ainekset raaka sipuli joukossa. (Pirkka-resepti kuuluu: kuullota sipuleita öljyssä pari minuuttia. Mausta viinietikalla, suolalla, pippurilla ja sokerilla.)
Lado kaikki limittäin laakealle vadille ja ripottele päälle oliivit. Lisää tarvittaessa oliiviöljyä.
Salaatille paistoin seuraksi lohifileen |
Sitrussalaatti |
5 kommenttia:
Kyllä on kauniin värikäs salaatti!
Ah tuota haluaisin syödä juuri nyt!
Oih, kuinka herkullisen näköistä. Haluaisin maistaa heti.
Mulle kanssa! Ilman oliiveja tosin...Aikamoinen päivän piristys tämä salaatti:)
Kiitti kivasta ohjeesta! Oli oikein hyvää :)
Lähetä kommentti