Balsamicossa kypsennettyä broileria ja palsternakkaa |
Balsamicobroileria ja paahdettua palsternakkaa
3 kpl broilerifilettä, naturel
n. +1 dl balsamicoa
suolaa
pippuria
oliiviöljyä
1 palsternakka pieneksi pilkottuna
1 valkosipuli silputtuna
oliiviöljyä paistamiseen
Lapsiperheen viikonloppulounas syntyy luonnollisesti ripeästi ilman etukäteismarinointeja :) Paloittele kuorittu palsternakka pieniksi kuutioiksi ja laita palaset paistinpannulle oliiviöljyn kanssa ruskistumaan. Mausta kevyesti suolalla ja pippurilla. Lisää joukkoon yksi siivutettu valkosipuli. Paahda niin että palsternakka ehtii saamaan tummaa väriä pintaa.
Pannulle lisätyt broilerinfileet |
Lisää paistinpannulle kanafileet ja mausta ne molemmin puolin suolalla ja pippurilla. Anna ottaa pikkasen väriä pintaan. Lisää joukkoon balsamiviinietikka ja loraus oliiviöljyä.
Hauduttele balsamicohauteessa lepäävät broilerit kypsiksi, muttei kuiviksi/yli kannen alla! Valmista sillä aikaa lisukkeeksi salaatti tai vaikkapa perunaa. Itselleni broilerin kypsyys on elämääkin tärkeämpi asia, kannattaa vaikka halkaista yksi file kriittisessä kohtaa ja tarkastaa kypsymistä ettei vain mene yli vaan liha jää ihanan mureaksi.
Syö balsamicobroileri ja -palsternakat salaatin, riisin tai vaikkapa perunan kanssa |
6 kommenttia:
Herkulta näyttää! Lisää näitä 2012!
Varmaankin hyvää! Oikein maukasta Uutta Vuotta 2012!
Hyvältä näyttää, hyvää uutta vuotta täältä keskeltä Suomea Campiksen keittiöstä!
Mums! Tätä aion ehdottomasti testata, just mun makuun :)
Ihana ruoka blogi, broiler on toinen lemppariruuistani, eka on kala, siitäkin kai löytyy jokin ohje erikoisuus. Maukasta Uutta-Vuotta 2012 !
Tää kuulostaa todella herkulliselta. Pakko kokeilla, broilerfileet kun on mun mielestä yleensä aika tylsiä. Mut balsamico on ihanaa :D!
Lähetä kommentti