lauantai 31. joulukuuta 2011

Balsamicobroileria

Balsamicossa kypsennettyä broileria
ja palsternakkaa

Balsamicobroileria ja paahdettua palsternakkaa

3 kpl broilerifilettä, naturel
n. +1 dl balsamicoa
suolaa
pippuria
oliiviöljyä

1 palsternakka pieneksi pilkottuna
1 valkosipuli silputtuna
oliiviöljyä paistamiseen



Lapsiperheen viikonloppulounas syntyy luonnollisesti ripeästi ilman etukäteismarinointeja :) Paloittele kuorittu palsternakka pieniksi kuutioiksi ja laita palaset paistinpannulle oliiviöljyn kanssa ruskistumaan. Mausta kevyesti suolalla ja pippurilla. Lisää joukkoon yksi siivutettu valkosipuli. Paahda niin että palsternakka ehtii saamaan tummaa väriä pintaa. 

Pannulle lisätyt broilerinfileet

Lisää paistinpannulle kanafileet ja mausta ne molemmin puolin suolalla ja pippurilla. Anna ottaa pikkasen väriä pintaan. Lisää joukkoon balsamiviinietikka ja loraus oliiviöljyä.

Hauduttele balsamicohauteessa lepäävät broilerit kypsiksi, muttei kuiviksi/yli kannen alla! Valmista sillä aikaa lisukkeeksi salaatti tai vaikkapa perunaa. Itselleni broilerin kypsyys on elämääkin tärkeämpi asia, kannattaa vaikka halkaista yksi file kriittisessä kohtaa ja tarkastaa kypsymistä ettei vain mene yli vaan liha jää ihanan mureaksi.


Syö balsamicobroileri ja -palsternakat salaatin,
riisin tai vaikkapa perunan kanssa

6 kommenttia:

Nanna kirjoitti...

Herkulta näyttää! Lisää näitä 2012!

Yaelian kirjoitti...

Varmaankin hyvää! Oikein maukasta Uutta Vuotta 2012!

Campasimpukka kirjoitti...

Hyvältä näyttää, hyvää uutta vuotta täältä keskeltä Suomea Campiksen keittiöstä!

Liinu kirjoitti...

Mums! Tätä aion ehdottomasti testata, just mun makuun :)

pepita kirjoitti...

Ihana ruoka blogi, broiler on toinen lemppariruuistani, eka on kala, siitäkin kai löytyy jokin ohje erikoisuus. Maukasta Uutta-Vuotta 2012 !

Elmeri kirjoitti...

Tää kuulostaa todella herkulliselta. Pakko kokeilla, broilerfileet kun on mun mielestä yleensä aika tylsiä. Mut balsamico on ihanaa :D!