maanantai 19. joulukuuta 2011

Punakaali-palsternakka-lanttulisuke

Punakaali-palsternakka-lanttulisuke

Joulun lähestyessä ihanan kermaiset, haudutetut ja hennosti makeat kasvislisukkeet houkuttelee. Tänään päätin haudutella lisukkeeksi lihalle:


Kasvislisuke punakaalista, lantusta ja palsternakasta

n. 1,5 dl punakaalia
n. 1,5 dl palsternakkaa
n. 1,5 dl lanttua
2 dl kermaa
suolaa
pippuria
loraus paistamisen alkuun oliiviöljyä
n. 1 rkl voita
n. 1 rkl vaaleaa siirappia
muskottipähkinää raasteena



Laita oliiviöljyä pannulle, ja lisää sinne kuutioidut kasvikset sekä suola, pippuri sekä siirappi.  Hauduttele niitä noin 10-15 minuuttia keskilämmöllä. Lisää sitten joukkoon kerma, voi ja muskottipähkinä. Anna paahtua kannen alla keskilämmöllä hitaasti poristen. Lisuke on valmis kun kasvikset ovat pehmenneet mukavasti - aikaa siihen menee vielä noin puolisen tuntia. Tarkasta maku - saatat tarvita ainakin lisää suolaa.

1 kommentti:

Jael kirjoitti...

Kuulostaapa hyvältä! Meillä tosin täällä ei ole lanttua (naurista on) eikä palsternakkaa..