tiistai 19. kesäkuuta 2012

Hitaasti paistettua munakoisoa

Melanzane al Gunghetto/ hitaasti paistettua munakoisoa


Olen seuraillut kodin pieniä korjaustöitä koko päivän. Pöly on lentänyt kun kiviporaa on käytetty. Jossakin välissä ehdin selata pitkästä aikaa yhtä kokkikirjoistani, jotka saapuivat juuri Suomesta muuttokuorman mukana. Iltaruuaksi söimme sitten Basta! Italialaisen ruokakulttuurin abc -kirjan (Tuominen et al., 2011) innoittamana munakoisoa.


Hitaasti paistettua munakoisoa (2:lle)

1 munakoiso/2 pientä munakoisoa
1 valkosipulinkynsi
persiljaa
oliiviöljyä
suolaa ja pippuria

Kuutioi munakoiso. Freesaa kokonaista valkosipulinkynttä runsaassa oliiviöljyssä, mutta älä polta (pidä siis keskilämmöllä korkeintaan). Poista valkosipuli öljystä, kun se alkaa tummua. Lisää sen sijaan pannulle munakoisokuutiot ja laske lämpötilaa. Paista 15 minuuttia. Lisää sitten persiljasilppu ja mustapippuria myllystä. Sekoita ja paista vielä ihan miedolla lämmöllä toiset 15 minuuttia. Munakoiso saa olla hyvin pehmeää. Mausta lopussa suolalla ja koristele tuoreella persiljalla.  

Kaksi pienehköä munakoisoa





Munakoisot puolessa välissä paistamista. Lämpötila saa mielestäni olla aika alhainen. Kaasuhellalla melkein liian kova pienimmälläkin.

1 kommentti:

Jael kirjoitti...

Namskis !Munakoisosta tuleekin hiljalleen tehtynä tosi hyvää:)