lauantai 14. heinäkuuta 2012

Pizza Braz ja catupiry-kokemus

Pizza Basilica

Pizzapaikkojen ongelma São Paulossa on poikkeuksetta liiallinen täytteiden määrä. Täällä pätee usein ravintoloissa ajattelumalli, että asiakkaalle tarjotaan sitä parempaa, mitä runsaampi annos on.. Pizzassa se on mielestäni iso miinus. Italialaista pizzaa on täältä hankala löytää, vaikka paulistanot itse pitävät pizzojaan italialaisina, ja parhaana mitä kaupungin pikaruokasektori tarjoaa. Suurin osa pizzerioista on mielestäni ikävä kyllä huonoja tai keskinkertaisia. Pizza Braz -ketjua kokeilimme viimeksi, kun juhlistimme perheellä (tosin kotiinkuljetusmuodossa) jotakin. Pizzeria on valittu São Paulon parhaaksi pizzeriaksi 2010 ja 2011. Tilasimme kotiin serranokinkkupizzan ja basilikapizzan. Kovin runsaita olivat nämäkin, mutta varmasti kaupungin pizza-aatelistoa. 

Braz Pizza, São Paulo, Brasilia
http://www.casabraz.com.br/
Suosittelemme!

Herkuttelu voi alkaa..

Vinkki! Jos haluaa syödä pizzan paikallisittain erittäin tyypillisesti, ota kombinaatio kinkku, sipuli, oliivi ja catupiry-tuorejuusto (useimmiten myös kananmuna!). Se saattaa löytyä listasta nimellä portuguesa tai catupiry. Tällaisilla täytteillä tehdään leipomoissa myös pasteijoita, joita myydään ainakin nimellä paulistano (eli sao paulon asukas). Varaudu kuitenkin, että catupiryä pursotetaan pizzan päälle ristikkona niin paljon, että se vastaa suurin piirtein kokonaisen majoneesituubin sisältöä ja peittää alleen kaiken muun :P Se on yksi paikallisten herkku, johon en ole päässyt kiinni. 

Vanhempi kuva tällaisesta catupiry-päällysteisestä pizzasta. Kuten kuvasta näkee, se peittää alleen kaiken. Rehellisyyden nimissä täytyy sanoa, etten kertakaikkiaan pysty syömään tätä paikallista herkkua.

Pizza Braz -kotiinkuljetettuna

Pizza Braz - Basilica

3 kommenttia:

Sari - CampaSimpukka kirjoitti...

No ovat kyllä tolkun pizzoja! :D Meillä Suomessakin monesti näkee liian ladattuja pizzoja, mutta ne kyllä kalpenevat noitten teikäläisten rinnalla:)

Jael kirjoitti...

Ohoh,onpa paljon täytettä.Brasiliassa on varmaankin paljon italialaisperäisiä,joten jännää,että pizzat ovat tuollaisia.Esim, Caracaksessa olen syönyt erään elämäni parhaimman pizzan ja muutenkin Venezuelan puolella oli mahdollista löytää tosi hyviä pizzoja.Myös Tel Avivin pizzatarjonta on todella hyvä ja monipuolinen.

Heidi kirjoitti...

Italialainen pizza on niin ihanaa, nim. vasta Roomasta tullut ;) Margherita on ehdoton lemppari, täytteitä ei varsinaisesti kaivata!