sunnuntai 14. lokakuuta 2012

Haastetta keittiöön samettisilla porkkanapihveillä

Samettiset porkkanapihvit


Onko teillä koskaan keittiössä tunne, että tässä on pakko onnistua, vaikka väliaikatulokset ei oikein vakuuta? Sain jostain päähäni, että haluan syödä aivan ihania samettisen pehmeitä porkkanapihvejä illalliseksi. Samettinenhan melkein automaattisesti tarkoittaa mahdollisimman sileää.. se taas ei ole helpoin mahdollinen kasvispihvin koostumus. Nooo.. aika pitkän säätämisen ja testiversioiden jälkeen söimme koko perhe basmatiriisin kanssa aivan ihania samettisia porkkanapihvejä. Oli muuten älyhyviä!

Salaisuutena porkkanapihvieni koossa pysymiseen on 1) maltti. Käännä pihvit VASTA niiden paistuttua valmiiksi puoleltaan, ihanan ruskeiksi suht hitaasti. Älä kurki liian aikaisin. 2) Paista pienikokoiset pihvit reilussa voin ja öljyn sekoituksessa. Mutta itse reseptiin:

Samettiset porkkanapihvit (3:lle, yht. 10 kpl)

3 porkkanaa (kuorittu ja pienitty palasiksi)
2 cm:n palanen tuoretta punaista chiliä
100 g kikherneitä valutettuna
1 valkosipulinkynsi
2 kananmunaa
2-3 rkl Philadelphia-tuorejuustoa
n. 1/2 tl juustokuminaa eli jeeraa
reilu 3 rkl vehnäjauhoja
loraus oliiviöljyä
valkopippuria
reilu 1/2 tl suolaa
voita ja öljyä paistamiseen

Aja blenderissä sileäksi kaikki raaka-aineet. Kuumenna voi ja öljy paistinpannussa ja paista pieniä porkkanapihvejä osissa. (Sain tehtyä massasta 10 kpl) Käännä pihvi vasta, kun se on täysin valmis toiselta puolelta, äläkä kurki paistumista kokoajan, ettet riko pihvejä. 

Porkkanapihvimassa blenderistä
Paista pienehköt pihvit osissa kauniin ruskeiksi voin ja öljyn sekoituksessa.

Porkkanapihvi on sitten kauniin värinen

5 kommenttia:

Maria kirjoitti...

Nam! Nama maistuisivat vaikka samantien :-)

Jonna kirjoitti...

Niin täälläkin. Vesi kielellä jo katsellessa ;-)

Meillä on ollut töissä juuri sellaisia samettisen pehmeitä pihvejä ja olen yrittänyt miettiä, miten ihmeessä ne tehdään.

Mausteinen Manteli kirjoitti...

Yrityksen ja erehdyksen kautta ;) Massa vaati kananmunia ja jauhoja minulla tuon verran että toimi... ;)

Jael kirjoitti...

Tulipa noista hyvän näköisiä! Olen joskus tehnyt porkkanapihvejä,mutten muista miten... Kivat ainekset noissa pihveissäsi. Pieni toivomus,olisko tänne joskus mahdollista saada myös kuvia ympäristöstä,ruokapaikoista jne?

Mausteinen Manteli kirjoitti...

Kiitos Yael! Mäkin olen aiemmin tehnyt, mutta aina raasteesta - hyviä on nekin kyllä!
Kiitos toiveesta, ilman muuta .. mulla on ollut se mielessä jo jonkin aikaa.. se ruokakauppajuttu ainakin josta joskus tänne tullessa oli puhetta. Hirveä kynnys vaan ottaa kameraa esille joissakin paikoissa mutta kännykällä ?! Ympäristöä voin toki kuvailla enempikin..