torstai 18. huhtikuuta 2013

Ribs-riisipata brasilialaisittain


Ribsejä riisillä perinteisin yrtein

Tässä hyvin simppeli, mutta erinomainen liharuoka arkeen tai miksei viikonloppuunkin. Tekotapa on yksinkertainen yllättävän hyvään lopputulokseen nähden. Reseptin otin paikallisesta ruokalehdestä (A Coleção Claudia Receitas: Carne. Abril 2013).

Ribs-riisipata brasilialaisittain (Costela de porco com arroz) (4:lle)

1 1/2 kg sian kylkisiivulihaa
4 valkosipulinkynttä (luomu)
2 tl suolaa
100 g savustettua läskiä tai esim. savustettua pekonia
n. 1-2 dl vettä

5 dl riisiä
10 dl vettä riisinkeittoon (+loppupuolella joitakin dl lisää)
2 lihaliemikuutiota
(tai muu pakkauksen mukainen suhde 10 dl nesteeseen)
n. 1 dl salsinha, paikallinen persilja
n. 1 dl kevätsipulia
+ muutama lisäoksa yrttejä koristeluun

Brasilialainen tapa tarjoilla ribsejä - tietenkin riisin kanssa

Siisti liha enimmistä kalvoista. Leikkaa kylkisiivut erilleen/ pienemmiksi paloiksi. Laita lihat kannelliseen pataan ja lisää joukkoon pilkotut valkosipulinkynnet, 1 dl vettä, 2 tl suolaa ja sekoittele. Lisää joukkoon pieneksi pilkottu pekoni tai läski. Laita levy keskilämmölle ja anna paistua reilun tunnin tai kunnes liha on pehmeää ja ruskistunutta. Lisää tunnin kuluessa lisää vettä mikäli tarpeellista (mulla ei tarvetta, kun eivät kuivuneet). Lisää riisi kiehuvaan lihaliemeen ja keitä hiljalleen 15 min. tai pakkauksen ohjeen mukaan valmiiksi. Valuta riisi tarvittaessa. Sekoita pieneksi pilkottu kevätsipuli ja persilja valmiin riisin joukkoon ja kaada tarjoiluastiaan. Lisää vielä valmiit lihat padasta mukaan ja koristele tuoreilla yrteillä. Padan pohjalle valuneen nesteen voi kaataa riisiin jos haluaa.

Sian kylkeä matkalla siivuiksi (Koko liha ei ihan mahdu kuvaan. Maksoin palasta 5,70 Eur)
Kylki siivutettuna. Lisää mukaan valkosipulia, läskiä/pekonia ja vettä
Mulla oli ihan läskiä, voisit valita ihan pekoniakin :)
Valmiin padan voi vielä koristella yrteillä
Ei ole ehkä parempaa tuoksua, kuin tämän paikallisen persiljan pilkkomisesta tuleva huumaava tuoksu :)

4 kommenttia:

Maria kirjoitti...

Multa ei onnistu nuo liharuoat sitten millaan, olen niin tumpelo lihan kasittelyssa seka sen kypsentamisessa. Miehelleni siis yritan laittaa liharuokia parhaani mukaan, mutta harvoin niissa onnistun. Itselleni kun ei liha oikein maistu, vaikka poronlihaa saatan syoda Suomessa kaydessa, muuten elan aivan kasvis-kala-linjalla. Uskaltaisikohan tata koittaa :-) Laitan ohjeen muistiin kuitenkin sen varalta, etta tulee sellainen yritteliaampi paiva taas :-)

Mausteinen Manteli kirjoitti...

No hei, en ihmettele. En kyllä itsekään pystyisi tekemään mitään mitä en voi maistella, kyllähän se usein sitä vaatii että saa kaikki kohdilleen. Tässä nyt on siitä helppo resepti, että jos löydät ihan palasiksi asti leikattuja marinoimattomia ribsejä kauppiaaltasi, ei pitäisi olla mitään ongelmia ja jos laitat suurinpiirtein tuon määrän lihaa, niin suolakin menee kohdilleen :D

Mulla taas on opettelemista kaikenlaisissa kasvishöystöissä ja muissa. Saan kyllä kasvisruuasta toimivaa, jos se on pastan kanssa, kuskusina tms. mutta kun se on pelkkä kasvisten vuoka, en saa makua millään niihin. Täytyy alkaa treenaamaan :)

Unknown kirjoitti...

Kivan kuuloinen ohje ja hiukan erilainen siihen nähden miten itse on tullut kylkeä käytettyä. Ehdottomasti kokeilu listalle.

Hiidenuhma kirjoitti...

Kuulostaa hyvältä ja vähän vaihtelulta meidän tavallisiin ribseihin. Persilja tuoksuu tänne asti ;)