perjantai 26. heinäkuuta 2013

Basilikan makuinen lihapullasalaatti

Pestoinen lihapullasalaatti


Meneeköhän tämä vielä salaatti-tunnisteen alle kaikessa ruokaisuudessaan.. no joka tapauksessa, suosittelen!

Basilikan makuinen lihapullasalaatti

pieniä lihapullia
kirsikkatomaatteja
aurinkokuivattuja tomaatteja
kurkkua
salanova-salaattia
tuoretta basilikaa (reilusti)
feta-juustoa (murenna pieneksi)
kurpitsansiemeniä

pestoa
kermaa
oliiviöljyä
himalajan suolaa
mustapippuria

Paista öljytilkassa lihapullat valmiiksi, sekoita joukkoon reiluhkosti pestoa ja kunnon loraus kermaa. Anna lihapullien hautua vielä pieni hetki. Kokoa sillä aikaa muut salaatin ainesosat lautaselle ja  nostele lihapullat päälimmäiseksi. Mausta öljyllä, suolalla, pippurilla ja siemenillä. Nauti kesäparvekkeella vesilasillisen kera.

Lihaisa salaatti käy tuhdista lounaasta
Murenna oikeaa feta-juustoa pinnalle oman maun mukaan

8 kommenttia:

Sarppu kirjoitti...

Nam, todellinen ruokaisa salaatti herkullisilla raaka-aineilla.

Maria kirjoitti...

Mies tykkaisi varmasti :-) Resepti muistiin ;-)

Hanna kirjoitti...

Oliko tämä resepti tehty Brasiliassa vai Suomessa ja jos Brasiliassa, niin kerro ihmeessä mistä löysit fetaa?

Mausteinen Manteli kirjoitti...

Moi Hanna! Olen edelleen Suomessa kesä- tai talvilomalla, miten sen nyt ottaa ;D eli ei kotona Sao Paulossa.. siellä tämä menisi aika kalliin puoleiseksi ja hankalaksi toteuttaa! (feta, basilika, pesto......jne.)

MRSQ kirjoitti...

kuinka herkullisen näköistä voi salaatti olla!! :D

Hanna kirjoitti...

Niin vähän pelkäsinkin :D Ajattelin jo, että onpa São Paulossa paremmat valikoimat kun täällä meillä Florianópoliksessa. Toivottavasti saat syötyä kaikkia Suomi-herkkuja varastoon ja vielä tuotua jotain mukanasikin ;)

Mausteinen Manteli kirjoitti...

Hanna: täytyisi kehittää joku SP-versio tästä, en tiedä saisiko rukolalla toimimaan, pitää koittaa.. ;) Meillä on rukola melkein ainoita yrttejä joita saa AINA kaupasta.. muut on vähän niin ja näin ;) Nyt olemme siis jo takaisin kotona SP:ssä. Syöttekö te muuten paljon salaatteja ja minkälaisia ??

Hanna kirjoitti...

Musta tuntuu, että brasilialaisten ainoat tuntemat yrtit ovat persilja ja korianteri. Niitä on vaikka kuinka paljon. Onneksi myös lemppareitani basilikaa ja minttua on yleensä, samoin kun timjamia ja ruohosipulia. Rucolasta en itse pahemmin välitä, sitä täältä kyllä saisi. Tykkään ruokaisista salaateista, vaikka niitä ei näin talviaikaan ole tullut tehtyä. Uunissa tehdystä lohesta saa seuraavana päivänä kylmänä vähän niin kuin savulohisalaatin (niin ainakin uskottelen itselleni), mutta kaipaan hyviä juustoja. Olisi ihanaa jos kaupasta saisi maistuvia ja kohtuuhintaisia juustoja, joita voisi napostella viikonloppuisin ja laittaa ruokaa piristämään. Liekö mulla jäänyt Etelä- Euroopan ruokakulttuuri päälle, mutta kunnon juusto olisi ihanaa. Tai oikeastaan kaikki maitotuotteet, hyvät jogurtit ja jäätelöt on myös kovan kaipauksen kohteena, mutta eiköhän sitä tässä pikku hiljaa totu tai sitten elättelen toivoa, että kansainvälistymisen myötä brasilialaiset oppivat hyödyntämään lehmiään oikein :D