lauantai 15. marraskuuta 2008

Kalamedaljongit, pinaattilisuke ja perunamuussi


Pinaattilisukkeen tein Ruokatorstain reseptillä (s.259):
3/4 dl pinjansiemeniä ruskistettuna kuumalla pannulla. paketillinen pekonia silputtuna ja paistettuna pannun kautta. Pyyhi pannu rasvasta, ja paahta suikaloitu punasipuli (1 iso) ja 250 g puolitettuja kirsikkatomaatteja öljytilkassa. Lisää vielä pesty ja silputtu tuorepinaatti (200g) ja paahda hetki. Sekoita kaikki aineet keskenään ja ripottele valkoista balsamicoa joukkoon hieman. Mausta suolalla ja pippurilla.


Näiden ohje täällä on jo ollutkin. Nyt tosin tarjoilin ne mustaherukoilla.



Kalamedaljongit maustuivat n 30 min 1 dl valkoviinissä ennen pannulle menoa. Ripottele myös suolaa ja pippuria pinnalle marinoinnin ajaksi. Paista voissa nopeahkosti molemmin puolin - ei kuivaksi asti :) Lisää pannulle vielä maun mukaan kermaa ja kuumenna hetken aikaa. Muussiin lisäsin voisulaa, kermaa, suolaa ja ruohosipulia.

6 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Täällä heräilee aina niin kova nälkä kun käy surffailemassa sun blogia läpi, nam:)

S

Mausteinen Manteli kirjoitti...

hei kuules ässä, mun pitäis ottaa se sun bravuuri (intialainen) uudelleen ylös koska se vanha lappu on menny hukkaan :O :O

Jonna kirjoitti...

Me taidetaan Hilpin kanssa kutsua itsemme joku ilta kylään ;) slurps.. namskis... ihanan näköisiä ruokia!!

Mausteinen Manteli kirjoitti...

Joo tänne vaan kyläilemään :) tulkaa tulkaa!

Malla kirjoitti...

Niin herkullista, jälleen kerran! Täältä saa ihania inspiraatioita. Olen kyllä kade, kun jaksat tehdä noin mahtavia ruokia.

Mausteinen Manteli kirjoitti...

Malla: kiitos mukavista sanoistasi :) Mulle on moni ihan perusruoka ihan uutta itse tehtynä vaikka kovin tuttuja makuja saattaisivat ollakin.. olen ihan viime aikoina innostunut enempi kokkaileemaan ja koittamaan kaikenlaista. Tosi kiva harrastus tuo ruuanlaitto.