maanantai 29. joulukuuta 2008

Pataruokaa karjalanpaistilihasta




Pata karjalanpaistista

karjalanpaistilihaa
5 porkkanaa
1/2 iso punasipuli kahtena isona lohkona
valkosipuli puolitettuna
2-3 perunaa isohkoina lohkoina
tuoreita herkkusieniä puolitettuna
4 kpl isoja tomaatteja isoina lohkoina
laakerinlehti
n. 3-4 rkl häränlihafondia (punaviini)
vettä
2 dl kermaa
kuivatettua salviaa
mustapippuria ja suolaa

Omassa versiossani ruskistin lihan ennen uunipataan kasvisten kanssa laittamista, mutta liha kypsyy varmasti uunissakin. Laita liha, porkkana, sipulit, peruna, tomaatti ja sienet uunivuokaan. Lisää laakerinlehdet, maustepippuri, suola ja lihafondi. Kaada vuokaan vettä sen verran, että ainekset peittyvät. Lisää kerma ja mausteet. Kypsennä uunissa ilman kantta 200 asteessa, kunnes neste alkaa kiehua. Sen jälkeen alenna uunin lämpötila 170 asteeseen, laita kansi päälle ja kypsennä n. 2,5 tuntia. Tarjoile tuoreen rukolasilpun kanssa.

1 kommentti:

Anonyymi kirjoitti...

Koitettiin ja oli ällistys hyvää!