sunnuntai 26. huhtikuuta 2009

Aamupalalettuja



Muiden blogeja selaillessa törmäsin mukavalta kuulostaviin raejuustolettuihin, ensin Tsajut-blogissa johon ohje oli tullut
Lettupannusta. Sen verran kiireetön aamu olikin että pakkohan niitä oli testata. Jauhot vaihdoin alkuperäisestä reseptistä, koska nyt ei sattunut muuta olemaan, lisäksi lisäsin tuorejuustopurkin lopun taikinaan, kun sitä oli sopivasti kaapissa.

Raejuustoletut, (
2-3 hlölle

)
1/2 dl ruisjauhoja
1/2 dl vehnäjauhoja 

1/2 tl leivinjauhetta

2 tl fariinisokeria (tai ruokosokeria, laitoin vähän molempia)

1/2 tl suolaa

2 kananmunaa

250 g raejuustoa

tilkka öljyä

rasvaa paistamiseen
(oma lisäys, n. rkl maustamatonta tuorejuustoa purkin pohjalta)



Sekoita kuivat aineet kulhossa. Lisää munat, raejuusto ja tilkka öljyä. Sulata pannulla nokare rasvaa. Nosta pannulle kukkurainen ruokalusikallinen taikinaa, ja paista kullanruskeaksi molemmin puolin.

2 kommenttia:

Jael kirjoitti...

Varmaan oli herkullisia lettuja.Noista raejuustoletuista tulevat mieleen syrnikit, joita ukrainalainen ystävättäreni usein tekee.

Mausteinen Manteli kirjoitti...

Yaelian: Letut; rahkalla, raejuustolla, tai ihan ne makeat perusletut.. on aina vaan niin hyviä ! :) Taitaa olla ihan mun suosikkijälkkäri jos saisin valita.