perjantai 3. huhtikuuta 2009

Pienet hemmotteluherkut



BellaVanillan ihanat Kolmen vaniljan muffinit ei petä koskaan herkkusuuta. Ohje myös tässä minulla alla. Tällä kertaa tein tällaisia ihan pieniä muffineja, koska löysin mukavan muotin Iittalan outletista Tammistosta. Näitä nautiskeltiin tyttöjen illassa, joten pitihän niihin pikkaisen pinkkiäkin laittaa ;)

Vaniljamuffinitaikina:
125 g huoneenlämpöistä voita
130 g sokeria, ripauksella vaniljasokeria maustettua
3 munaa
1 tl vanilja-aromia
puolikkaasta vaniljatangosta rapsutetut siemenet
200 g jauhoja
1,5 tl leivinjauhetta
ripaus suolaa
1 dl maitoa

Vatkaa sokeri ja voi sileäksi tahnaksi. Lisää munat sekoittaen, yksi kerrallaan. Sekoita kuivat ainekset keskenään. Sekoita maito, vaniljan siemenet ja vanilja-aromi keskenään. Lisäile vähitellen sekoittaen vuorotellen jauhosekoitusta ja vaniljamaitoa. Laita mieleisiisi vuokiin ja paista vuokien koon mukaan. Näitä pieniä muffineja sain tehtyä n. 50kpl. Laita vain ihan pikkaisen taikinaa näin pieniin vuokiin, koska taikina kohoaa (kuvassa olevat pursuili paistuessaan)! Paista 170°C n. 15 minuuttia.



Vaniljakuorrute:
120 g voita
2/3 osaa Philadelphia-tuorejuustopaketista
1 tl vanilja-aromia
1/2 vaniljatangon siemenet
250 g tomusokeria

Vatkaa kylmä voi tasaiseksi. Lisää tuorejuusto myöskin kylmänä ja vatkaa sekaisin. Lisää vaniljat ja tomusokeri ja vatkaa mieleiseksi tahnaksi. Kuorruta täysin jäähtyneet muffinit ja koristele esim. Marianne-rouheella.

2 kommenttia:

Meeri kirjoitti...

Aivan ihania!!

Rossana kirjoitti...

Ui miten kauniit sydämet :D