sunnuntai 13. syyskuuta 2009

Omenasta hilloksi

Mökin omenoista tehdään joka vuosi paaaaljon hilloa

Vuosi sitten tein omenahillokirjoituksen. Nyt viikonloppuna oli taas omenasoseen keittelyn aika, samalla ohjeella.

1) pese ja kuori omenat 2) ota pois siemenkodat, paloittele 3) huuhtele ja laita 10 l:n kattilaan, lisää 1,5 dl vettä pohjalle 4) hauduta omenoita kunnes ovat pehmenneet (menee tunteja) 5) riko tehosekoittimella omenapalaset ihan sileäksi 6) lisää 1 kg hillosokeria ja kiehauta levyllä 7) purkita & pakasta 8) herkuttele talvipakkasilla lettujen ja puurojen kanssa, kakun täytteenä jne.




2 kommenttia:

Jael kirjoitti...

Tosi kauniita omppukuvia! Ja hillosta tuli varmaankin hyvää...

Merituuli kirjoitti...

kauniita kuvia, tunnelmapaloinakin!

minäkin tein tänä vuonna ekaa kertaa omenahilloa ja sosetta. olen aina saanut äidiltäni tai Jukan äidiltä niitä vähitellen talven varrella, mutta nyt suurempi jääkaappi mahdollistaa myös omat säilönnät.

itse keittelin omenoita noin vartin verran pehmeiksi, enkä kuorinut niitä lainkaan. lienee kuitenkin lajikekohtaista miten kannattaa toimia.

omppuhillo on lettujen kanssa ihan parasta! ja jätskin kanssa jos joukkoon sotkee vielä kaakaojuomajauhetta!