lauantai 6. marraskuuta 2010

Jauheliha-fetapaprikat



Jauheliha-fetapaprikat ja ohralisuke


En laittanut tällä(kään) kertaa paprikoihin sisälle riisiä tai ohraa, koska halusin, että sisälle mahtuu kunnolla jauhelihaa. Siksi keitin ohraa lisukkeeksi paprikoille - ottaa ken haluaa. 


2 punaista paprikaa halkaistuna 

Täyte
300 g paistijauhelihaa 
n. 2 tl oreganoa kuivamausteena
n. 1 tl ranskalaista mausteseosta
n. 1/2 tl paprikajauhetta
muutama lehti tuoretta basilikaa silppuna
mustapippuria rouheena
suolaa

kourallinen fetaa/salaattijuustoa
1 kananmuna
2 rkl Philadelphia-tuorejuustoa

Pinnalle juustoraastetta ja lisukkeeksi ohrasuurimoita


Valmis lautasellinen

Juustoraastetta vaille valmista uuniin

Paista paistinpannulla jauheliha kypsäksi, lisää kaikki mausteet. (Saa olla aika voimakas, tarkasta maku) Anna hieman jäähtyä ja sekoita sillä välin tuorejuusto, feta ja kananmuna. Lisää jauheliha kananmunaseokseen. Täytä halkaistut paprikat tiiviisti täytteellä ja kuorruta pinta juustoraasteella. Paista n. 200 asteessa n. 20-30 min tai kunnes juuston pinta paahtuu. 


Keitä lisukkeeksi ohrasuurimoita n. 15 min, huuhtele ja valuta, lisää suolaa ja oliiviöljyä. 


Valmiina uunia varten

Ohraa

4 kommenttia:

Omenaminttu kirjoitti...

Minäkään en yleensä laita täytettyihin kasviksiin riisiä tai ohraa. Paljon parempia ilman :) Mukavaa viikonloppua!

arleena kirjoitti...

Herkullista taas. Täyteyistä paprikoista tykkään ja monessa muodossa ts erilaisin täyttein. Tämä on klassinen versio ja muistelisin, että vastaavaa olen tainnut tehdäkin.
Ohrasuurimot ovat hyvä lisäke parempaa kuin riisi. Joskus vaan unohtuu ja vaistomaisesti tulee käytettyä riisiä.

Tupu kirjoitti...

Kerrassaan ihanaa ruokaa sinulla tarjolla.

♥ Hannele kirjoitti...

täytetyt paprikat on namia