tiistai 2. marraskuuta 2010

Lanttukukkoset


 


Mm. Kettuterroristit on leiponut lanttukukkosia. Törmäsin jossakin vihkosessa vasta (olisiko näitä S- tai K-lehtisiä - en löytänyt enää lehteä kun lähdin näitä tekemään?) tämän tyyppiseen reseptiin ja hetken googlailulla löytyi myös Koti ja keittiö -lehden resepti aiheesta. Tätä oli ihan pakko koittaa.


Lanttukukkoset (10 pientä ja 1 iso)

1 pkt pakasteruistaikinaa

n. 500 g lanttua pieninä kuutioina
voita pannulle paistamiseen

n. 1/2-1 tl suolaa 
1 dl vettä
4 rkl tummaa siirappia
2 rkl kermaa

n. 80 g pekonia silppuna


Valmis täyte


Kuutioi lanttu pieniksi paloiksi. Kuumella paistinpannu, lisää sinne n 1 dl vettä, lanttukuutiot ja suolaa. Paista kuutioita paistinpannulla noin 30 minuuttia tai kunnes ne ovat pehmeitä. Lisää loppuvaiheessa siirappi ja kerma. Anna hautua hetki. Paista eri pannulla pieneksi silputtu pekoni ja yhdistä lantut ja pekoni. tarkista täytteen suola. 


Lanttu-pekonitäyte ruistaikinalla

Sulata ruistaikina ohjeen mukaan ja kauli siitä n. 12 cm halkaisijan ympyröitä. Lisää keskelle täytettä ja taita toinen reuna täytteen päälle ja painele reuna esim. haarukalla kiinni. Taikina oli aika herkkä menemään rikki ja sain paikkailla kukkosista reikiä pienillä taikinapaloilla. Eli ei kannata liioitella täytteen kanssa.


Paista lanttukukkosia leivinpaperin päällä 200 asteisessa uunissa n. 25 minuuttia.

Valmiit lanttukukkoset



Voitele valmiit lanttukukkoset voisulalla juuri uunista tulleena. Nautiskele maitolasillisen kanssa :)



7 kommenttia:

Jael kirjoitti...

Ihanan näköiset kukkoset.Vierastan lanttua lapsuusajan lanttutrauman vuoksi,mutta tuohonhan voi käyttää muitakin juureksia.

arleena kirjoitti...

Kuulostaa tosi hyvältä.
Kokeilen jossoin vaiheessa ja itseni tuntien, raastan suosiolla lantun, niin ei puhko kuorta.

Hannele/Omenaminttu kirjoitti...

Hei, täällä en olekaan ennen käynyt, kiva kun kommentillasi johdatit. Tulen toistekin :)
Lanttukukkoset vaikuttavat tosi herkullisilta.

Nanna kirjoitti...

No näitähän munkin on pitänyt koittaa valmistaa!

Jotenkin ajatus on tuntunut vaan niin työläältä, mutta sähän sait tämän kuulostamaan aivan piece of cake'iltä (tai kukolta!)

Mausteinen Manteli kirjoitti...

Yaelian: Juu ilman muuta, joku mistä tulee suht makeaa paahtuessa.. kävisiköhän porkkana.

arleena: no varmasti olisi ollut tässäkin kohden toimiva, koska juuri noiden lanttupalasten kulmat puhkoivat pintataikinaa..

Omenaminttu: Tervetuloa piipahtamaan toistekkin!

Nanna: No ei ole työläitä.. mitä nyt tuo taikinan kanssa askartelu mutta itse otin senkin valmiina kaupan taikinana että ei voi valittaa työlääksi. Tein vielä nelikuinen vauva kainalossa.. ;)

Katiskatar kirjoitti...

Mä jo kerran ostin lanttuja että tekisin noita, mutta en sitten koskaan saanut aikaiseksi :/ Näyttävät kyllä suussasulavilta :)

Mausteinen Manteli kirjoitti...

Katiskatar: lanttua saakin olla kokoajan kaapissa.. ihan mun lempparijuttu.. tungen kaikenlaiseen ruokaan sitä ;)