tiistai 16. elokuuta 2011

Kana-oliivi-ananaskastike


Itämainen kanakastike lapsiperheessä


Reilu yksivuotiaamme on oppinut arvostamaan vahvoja makuja ruuassaan jo pienestä. Juuri ja juuri kiinteistä kiinnostuvanakin parhaiten maistui mausteiset intialaiset (ihan ne intialaisen ravintolan tuliset versiot). Tämän tyyppiset kanakastikkeet ovat tyttärellemme kovasti mieleen tänä päivänä. 

Kanakastike
lapsiperheessä

3 kpl kanafileitä

n. 1,5 dl soijakermaa ja/tai luomu kermaa
n. 1,5-2 rkl vehnäjauhoa
1,5 dl vettä 

kourallinen (vähäsuolaisia) oliiveja
1 tlk ananasmurskaa + mehu
suolaa
1 tl inkivääriä
1/2 - 1 tl juustokuminaa
1/2 - 1 tl currya
loraus hunajaa
mustapippuria 

Kanakastike ja basmatiriisiä

Lämmittele jauhemausteita kuivalla pannulla hetken aikaa. Lisää joukkoon paloitellut kanafileet ja ananakset ja oliivit. Paistele hetki. Sekoita voimakkaasti vehnäjauhot kerman ja/ soijakerman sekaan (ettei juuri paakkuja). Lisää pannulle vesi, kerma-jauhoseos ja hunaja. Mausta suolalla ja pippurilla. Haudutele hetki. Tarkasta maku. Nauti basmati-riisin kanssa. 

3 kommenttia:

Tupu kirjoitti...

Herkullisen näköistä. Täytyykin laittaa ohje korvantaa.Kiitos.

arleena kirjoitti...

Kuulostaa hyvältä, jotenkin suussasulavalta.

Nanna kirjoitti...

Niiin kateellinen. Vaikka oon kaikkeni yrittänyt ekaluokkalaiseni maistaa heti kaikki mausteet- eikä syö.