Itämainen kanakastike lapsiperheessä |
Reilu yksivuotiaamme on oppinut arvostamaan vahvoja makuja ruuassaan jo pienestä. Juuri ja juuri kiinteistä kiinnostuvanakin parhaiten maistui mausteiset intialaiset (ihan ne intialaisen ravintolan tuliset versiot). Tämän tyyppiset kanakastikkeet ovat tyttärellemme kovasti mieleen tänä päivänä.
Kanakastike lapsiperheessä
3 kpl kanafileitä
n. 1,5 dl soijakermaa ja/tai luomu kermaa
n. 1,5-2 rkl vehnäjauhoa
1,5 dl vettä
n. 1,5-2 rkl vehnäjauhoa
1,5 dl vettä
kourallinen (vähäsuolaisia) oliiveja
1 tlk ananasmurskaa + mehu
suolaa
1 tl inkivääriä
1/2 - 1 tl juustokuminaa
1/2 - 1 tl currya
loraus hunajaa
mustapippuria
Lämmittele jauhemausteita kuivalla pannulla hetken aikaa. Lisää joukkoon paloitellut kanafileet ja ananakset ja oliivit. Paistele hetki. Sekoita voimakkaasti vehnäjauhot kerman ja/ soijakerman sekaan (ettei juuri paakkuja). Lisää pannulle vesi, kerma-jauhoseos ja hunaja. Mausta suolalla ja pippurilla. Haudutele hetki. Tarkasta maku. Nauti basmati-riisin kanssa.
3 kommenttia:
Herkullisen näköistä. Täytyykin laittaa ohje korvantaa.Kiitos.
Kuulostaa hyvältä, jotenkin suussasulavalta.
Niiin kateellinen. Vaikka oon kaikkeni yrittänyt ekaluokkalaiseni maistaa heti kaikki mausteet- eikä syö.
Lähetä kommentti